Tekst og fotos : Ebbe Salomonsen

Musikgruppen Helios Trio underholder i børnehaver i Esbjerg, Bramming og Ribe – og de gør det godt!

Efter tre måneders nedlukning af landet, som følge af Covid19, og uden mulighed for musikalske liveoplevelser, er der igen gang i musiktilbuddene.

Dette har blandt andre Esbjerg Kommune, Dansk Musikerforbund og Gramex været med til at sørge for.

De har nemlig sørget for at Helios Trio optrådte med børnesange i fire af kommunens børnehaver.

Forleden var det børnehaven ”Lærkehuset” og ”Vognsbøl Børnehus” i Esbjerg, som fik besøg af musikgruppen Helios Trio.

Her blev der spillet velkendte børnesange, som ”Mariehønen evigglad” og ”Hjulene på bussen”, som alle børnene glædeligt sang med på.

Torsdag gæstede musikgruppen også børnehaver i både Bramming og Ribe til stor glæde for både børn og pædagoger.

De fire koncerter er kommet i stand på baggrund af en pulje penge, som Esbjerg Kommune har stillet til rådighed i forbindelse med Coronakrisen. Puljen skal være med til at støtte musiklivet.

De fire børnehaver har hver ansøgt om at få del i puljen, og er herefter blevet tildelt en koncert med Helios Trio.

Koncerterne i børnehaverne har også været en tiltrængt oplevelse for børnene, som den seneste tid har været hårdt ramt af de mange restriktioner og retningslinjer, som følge af Covid19.

Musikgruppen Helios Trio, som består af Signe Juhl, Niels Kvist og Mads Jørgensen, har også været påvirket af Coronakrisen. Under nedlukningen af Danmark har gruppen ikke haft mulighed for at optræde, og har fortsat ikke mulighed for at spille større koncerter.

Helios Trio forklarer, at de er bekymrede for branchens fremtid, og frygter at samfundet ikke prioriterer og værdsætter kulturlivet højt nok.

Dog glæder gruppen sig meget over, at de igen kan begynde og spille mindre koncerter, som de succesfuldt har gjort i de fire børnehaver.