Tekst og foto:  Ebbe Salomonsen

Kajsa Vala – Mathilde Falck  & Rikke Thomsen leverede en flot koncert lørdag aften i Esbjerg og gjorde det helt klart at der er plads til forbedringer.

Lørdag aften i Esbjerg blev noget helt særligt. Nu lykkes det at gennemfører den koncert der skulle have været spillet i Huset i Esbjerg, sidst i marts der blev aflyst på grund af Covid-19

Koncerten blev en tydelig markering af at der er plads til forbedringer, når det gælder kvindelige musikere i radioen og deres synlighed på top-10-listerne.

De 3 stærke kvinder er meget forskellige i deres musiske udtryk, det viste tydeligt at der både er kvalitet, følelse og nogle klare budskaber der bliver afsendt fra dem.

De har noget på hjertet, i alle dele af livet, der er både glæde, sorg og i perioder hvor det kan være svært af ens liv. Humor og en god portion selvironi var med til gøre koncerten spændene og nærværende.

Der blev flere gange meget tydeligt markeret og alle tre kvinder var meget stolte af det står på den store scene, frem for de mindre steder og med levende publikum, var noget de havde savnet i snart et halvt år. Så selvtilliden var også helt tydelig.

Det var deres aften – og det var godt at koncerten var blevet flyttet til den store sal i Tobakken for nu var der plads til flere tilskuere.

Som en afslutning på koncerten leverede i tre kvinder en stor overraskelse, nemlig deres egen fortolkning af ”Herfra hvor vi stå, kan vi se os omkring – til alle sider, det bevæger sig når vi går , det forandre sig i alle tider” fra 1971 som er skrevet af Skousen & Ingemann og som nu fik en helt anden betydning. De fik den grad sat en kant på koncerten og et tydeligt signal til at der er plads til forbedringer.

 

 

 

 

 

 

[smartslider3 slider=”117″]