Af Redaktionen

Efteråret er over os, og her efter sommeren er der sket ændringer for rigtig mange danskere. Nogle flytter sammen, nogen flytter fra hinanden, nogen skifter job men fælles for alle er at de skal huske noget vigtigt når de foretager ændringer i livsstil.

August måned er den måned der byder på flest ændringer for mange danskere. Nyt job, giftermål og flytning ligger på toppen over de ændringer, flest danskere oplever i årets ottende måned.

I gennemsnit har der været 5.000 vielser august måned fra 2009 til og med 2018, mere end 80.000 har skiftet job, og 90.000 har bygget nyt liv op i et nyt hjem i samme periode.

Tallene baseres på tal fra Danmarks Statisk ud fra en undersøgelse foretaget af Velliv.

Netop disse relativt store ændringer i ens liv, kan spille ind i forhold til pensionen, men langt de færreste tænker over det, når de foretager store livsændringer.

Når man bliver gift, sker der automatisk juridiske ændringer, da man ofte indgår fælleseje, for at sikre hinanden i det tilfælde at den ene går bort. Her bør man også kigge på pension, og sikre sig at denne hænger sammen med den nye status et ægteskab medfører.

I forbindelse med et jobskifte, er det værd at tjekke op på, om man beholder sit nuværende pensionsselskab, eller overgår til et andet. Man kan i løbet af de første 3 år efter jobskiftet få sin gamle ordning med. Fordelen kan ligge i, at den gamle ordning kan indeholde flere fordele end den nye, blandt andet i forhold til pensionsalder.

Når der er tale om flytning, hvad enten man flytter sammen eller fra hinanden, er det vigtigt at man husker at tjekke op på at alle bånd brydes som ønsket, også hvem der er begunstigede i tilfælde af død.

 

Men generelt set anbefaler Jens Christian Nielsen,  cheføkonom i Velliv, at man af og til ser på om pensionsordningen lever op til det man ønsker.