Af Jan Poulsen

Odense gør det. Århus gør det. København gør det. Men stadig ikke Esbjerg.

Ikea har tidligere meddelt, at udviklingen af varehuset i Esbjerg ville afvente byggeriet af kædens nye varehus i København. Nu går den svenske varehusgigant så videre med planerne i hovedstaden, mens planerne om et IKEA varehus i Esbjerg stadig ikke er kommet længere. Grunden i Kjersing, som IKEA ejer, står stadig stille og tom hen og det varehus der skulle have stået færdigt i 2021 virker ret langt væk.

Nu har Ikeas kommercielle chef i Danmark, Mads Kristensen, til Berlingske fortalt, at Ikeas nye varehus ved Kalvebod Brygge åbner i 2023. Samtidig afslører han, at man i det nye københavnske varehus, som modsat de andre herhjemme ikke ligger tæt ved motorveje, byder på noget færre kvadratmeter, fordi lagrene er fjernet, så der blot er udstillingerne og detailsalg tilbage.

Selvom byggeriet i København nu er klar, så betyder det dog ikke at man igen vender blikket mod Esbjerg.

– Det er fortsat det nye varehus i København, som har vores fokus lige nu. Det er i øvrigt ikke bygget færdigt, så det er begrænset, hvilket erfaringer vi har gjort os, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationschef i Ikea Danmark.

I øjeblikket og i en stadig ukendt periode fremover, må esbjerggenserne nøjes med at handle online og få varer leveret hos enten DSV eller på Bøndergårdsvej. Hvis de vel at mærke ikke bare vælger at køre til et af de eksisterende varehuse.