Af Redaktionen   Kilde: ritzau

Lavpris byggemarkedet jem & fix er blevet politianmeldt for vildledende markedsføring af Forbrugerombudsmanden.

Jem & fix har haft priser på fire forskellige trailere, hvor priserne var oplyst uden en lang række omkostninger som fx indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt.

Desuden er jem & fix også anmeldt for samme fremgangsmåde i forbindelse med en reol.

En kunde havde bestilt en reol til 398 kroner, sådan som det var oplyst på hjemmesiden, men det viste sig siden, at man også skulle betale 299 kroner i fragt. Det var ifølge Forbrugerombudsmanden ikke oplyst i forbindelse med visningen af reolen på hjemmesiden.

Obligatoriske udgifter

– Når jem & fix ikke tydeligt oplyste om obligatoriske udgifter til fragt sammen med kontantprisen, fik det produktet til at fremstå billigere, end det reelt var, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge lovgivningen skal oplysninger om fragt fremgå, første gang prisen for produktet vises, og det er altså ikke nok, at det fremgår, når man klikker sig videre. Det er dog tilstrækkeligt eksempelvis at skrive ‘plus leveringsomkostninger’ sammen med et link til en side, hvor man kan se prisen for leveringen.

Desuden er det et krav, at prisen for en vare oplyses sammen med moms og afgifter, hvorfor alle uundgåelige tillæg og gebyrer skal indregnes i prisen.

Har dog ændret hjemmesiden

Jem & fix skriver i en kommentar til anmeldelsen på sin hjemmeside, at man ændrede sin hjemmeside 3. oktober 2018, sådan at det tydeligt fremgik, at der var fragt oven i prisen for reolen, idet det var en vare, der kun blev solgt på nettet og ikke i butikkerne, som det er tilfældet med nogle varer.

Kæden skriver videre, at man valgte ikke at oplyse den samlede pris for trailerne, da kunder dermed havde bedre mulighed for at sammenligne priser med konkurrenterne.

Jem & fix oplyser samtidig, at de ændrede deres pris kommunikation, før de fik den første henvendelse fra Forbrugerombudsmanden.

”I jem & fix har vi indtil videre kun modtaget et notat om, at vi bliver politianmeldt for vildledende markedsføring samt Forbrugerombudsmandens pressemeddelelse. Vi ser nu frem til dialogen med politiet, så vi ved, hvilke forhold det drejer sig om,” skriver lavpris byggemarkedet på deres hjemmeside.