Af Redaktionen

Når du er ankommet til lufthavnen, er det mest logiske for mange, selvom du allerede er tjekket ind, at gå hen og printe boardingkortet ud.

Så er man sikker på at have det fysisk, hvis nu alt det smarte elektroniske driller. Men det kan vise sig at være en dum idé.

For hvis du vælger at printe dit boardingkort ud, så er du nemlig i høj grad i farezonen for at blive angrebet af en hacker.

Mange tænker måske, at det fysiske boardingkort er langt mere sikkert end det elektroniske, men det er ikke tilfældet. Vejen ind til din såkaldte ‘frequent flyer-konto’ er utrolig nem. Netop fordi hackerne ikke har brug for meget mere end et navn, bookingnummer og dit frequent flyer-nummer, og alle de tre ting er netop på dit boardingkort.

For når hackere først inde på din fly-konto, så kan de misbruge alle de informationer, som du har stående der. Heriblandt også dine loyalitets-point, du har opbygget gennem årene til at få billigere billetter.

-Når du ser på cyber kriminalitet er rejseindustrien nu den næstmest udsatte industri lige efter den finansielle. Meget af det skyldes, at de udspekuleret og onde mennesker er ved at finde ud af værdien af loyalitets point, siger Caleb Barlow, der er præsident i CynergisTek, et firma inden for cyber sikkerhed til Forbes.

Hackerne kan nemlig sælge de optjente point videre på det sorte marked oven i købet til en god pris.

Caleb Barlow siger samtidig, at det derudover er nemt at komme ind på din konto, så er der også andre fordele for hackerne ved at bruge de metoder. Han påpeger, at du næppe tjekker din fly-konto lige så ofte, som du tjekker din bankkonto, og så er det svært at spore, hvis dine point først er blevet rykket.

-Du burde se dit frequent flyer-nummer som et kreditkort eller din konto. -Ville du bare være ligeglad og smide et stykke papir væk med dit kreditkortnummer og dit navn på det? Selvfølgelig ikke, siger han. Det dummeste, man kan gøre med sit boardingkort, er dog ikke bare at smide det væk. Så er der nemlig kun én, som kan finde det.

Det dummeste er, at tage et billede af boardingkortet og så smide det på de sociale medier, forklarer Charles Henderson, der arbejder for IBM Security. Så er det til rådighed for alle.

-Jeg ville uden tvivl anbefale at bruge det mobile boardingkort på flyselskabets app. Papir-boardingkort er bare usikre. Der er en grund til, at vi fjernede kreditkortnumre fra kvitteringer, slutter Charles Henderson.