Af Jan Poulsen

Mange rynker på næsen af den, og endnu flere går uden om den når de handler ind i butikkernes grønt afdeling.

Kålen er nok en af de grøntsager der står først for skud på listen over de grøntsager vi går udenom. Men måske burde man give dem en chance?
De sidste par år har kål vundet større indpas i det danske køkken, og med god grund. Kålen er nemlig både delikat og ultra sund.

Januar måned er højsæson for grønkål, der traditionelt set har været en del af det danske køkken siden ruder konge var knægt.
Kålen er nemlig sprængfyldt med næringsrige vitaminer og tåler frost, hvilket man også vidste dengang.
Grønkålen indeholder både mange gode fibre, der hjælper på fordøjelsen, og så er den rig på c-vitamin, kalcium og jern.

Som vegetar eller veganer er det derfor oplagt at gøre grønkålen til sin faste partner i køkkenet. Kålen kan nemt råmarineres, steges og koges alt efter smag, og så findes der jo iøvrigt rigtig mange varianter af kål hvis du har lyst til at eksperimentere lidt i dit eget køkken.