Af Sabina Schmidt

Spiller du Nintendo, eller gør dine børn? Så tag lige at få tjekket kontoen grundigt efter i sømmene.

Nu viser det sig nemlig, at mere end 160.000 Nintendo-brugere er blevet hacket, og det har tilsyneladende stået på i det meste af april!

Angrebene på kontoerne tog specielt fart i weekenden, hvor mange på de sociale medier skrev, at nogen på en anden ip-adresse havde logget ind på deres konto, skriver engelske The Sun.

Hackeren har primært gået efter, at hacke sig ind på andres konti, for at kunne købe ting i Nintendo-butikken.

Folk har også reageret voldsomt på Twitter, når de pludselig har opdaget, at der er blevet købt for omkring 300 dollars – svarende til 2000 kr. – på Fortnite.

Herefter sælger hackere tingene videre til andre brugere for en væsentlig mindre pris.

Nintendo har selv erkendt, at de kæmper med et hacker-problem lige for tiden, og det gælder for alle dem, der bruger et Nintendo Network ID til at logge ind.

-Mens vi fortsætter med at undersøge sagen, vil vi gerne forsikre brugere om, at der lige nu ikke er nogle beviser, som peger mod et brist i Nintendos databaser, servere eller service.

Brugerne hos Nintendo er nu blevet advaret om, at informationerne, der er skrevet på deres konto såsom fødselsdag og e-mail adresse, nu højst sandsynligt er landet i  hænderne på hackererne.

Det er ikke længere muligt at logge ind på sin Nintendo-konto ved hjælp af Nintendo Network ID, oplyser Nintendo. Det gør man for at sikre sig, at hackere ikke fortsætter med at ramme andre personer.

Dem, som bruger systemet, vil derfor blive bedt om at ændre kodeord, næste gang de logger ind.

Heldigvis lyder det, at hackerne ikke kan se kreditkortoplysninger, selvom de er kommet ind på en persons konto. De kan kun bruge kontoen til at købe ting i Nintendo-butikken.