Af Redaktionen

Scanbox Entertainment og Space Rocket Nation kan nu bekræfte, at Anders Refns roste publikumssucces De Forbandede år får en opfølger. Storfilmen om 2. verdenskrig var oprindeligt tænkt i to dele, og det er nu lykkedes at sikre finansieringen til 2. del, som får titlen DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET. Opfølgeren fortsætter fortællingen om familien Skov i tiden efter Samarbejdspolitikken i 1943 under 2. verdenskrig.

Optagelserne starter i København i januar 2021 og får biografpremiere i januar 2022. 

Anders Refn udtaler om den glædelige nyhed:

-Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg kan fuldende historien om familien Skov. Men frem for alt vil jeg nuanceret og fordomsfrit fordybe mig i Besættelsestidens store paradoks: At det, der var fornuftigt i 1940 blev kriminelt i 1945, og det, der var kriminelt i 1940 kortvarigt gav heltestatus i 1945.

Handlingen
DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET er en stærk dramatisk opfølger til De forbandede år. OPGØRET følger familien Skov fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark atter bliver frit.

Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig Modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien…

Det sublime hovedcast samles igen
Space Rocket og Anders Refn kan glæde sig over at have fået hele det fantastiske hovedcast fra første del med ombord på opfølgeren. I DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET kommer særligt stortalentet Mads Reuther, som spiller modstandskæmperen Aksel, i front. Mads Reuther har med De forbandede år markeret sig på filmlærredet og kan desuden også opleves i den femte Afdeling Q-film Marco Effekten til efteråret. Ligeledes bliver det et gensyn med de unge stjerner Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder.

De anmelderroste skuespilpræstationer fra Jesper Christensen og Bodil Jørgensen kan gentages, når to af Danmarks største skuespillere igen indtager rollerne som Karl og Eva Skov. Sammen og hver for sig står Karl og Eva over for nye udfordringer og dilemmaer, når den nye virkelighed efter Samarbejdspolitikken bliver en realitet. Foruden DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET optræder Jesper Christensen i 2020 i Søren Kragh-Jacobsens komediedrama Lille Sommerfugl og Bodil Jørgensen i Lisa Jespersens debutspillefilm Hvor kragerne vender.

Publikumssuccesen fortsætter derhjemme
De forbandede år blev en stor succes i biograferne, hvor den nåede at sælge hele 370.000 billetter, før den blevet taget af plakaten i utide på grund af Corona-krisen. Nu får alle dem, der ikke nåede at se filmen i biografen mulighed for at se den hjemme i stuerne, når den får premiere på Home Entertainment den 4. maj – på 75. årsdagen for den danske befrielse. De forbandede år kan købes digitalt hos bl.a. Blockbuster, Itunes, Viaplay m.fl.

Det kreative hold bag filmen
Anders Refn har allieret sig med selvsamme team, der stod bag De forbandede år. Manuskriptet til DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRET er skrevet sammen med Anders’ faste medforfatter Flemming Quist Møller og er skrevet i umiddelbar forlængelse af De forbandede år. Filmen produceres af Lene Børglum for Space Rocket Nation og distribueres herhjemme af Scanbox Entertainment. Den er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen og TV 2 Danmark.