Af Redaktionen Foto: Jack Eben Steffensen

Lørdag den 25/7 inviterer Muskelsvindfonden og Tuborg til folkefest for hele Danmark. TV 2 sender live om aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen, når landet er samlet hver for sig til en omgang Grønnere Grøn.

I 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition for venner og familie, der mødes til fællesskab, hygge og live-musik. I år er Grøn Koncert nødt til at aflyse, og det har tvunget arrangørerne, Muskelsvindfonden og Tuborg, til at tænke i nye baner. Derfor er hele Danmark inviteret til at afholde Grønnere Grøn, nu blot i haven, i køkkenet, på altanen, på kollegiet, i gården eller på båden. Alle steder kan bruges, småt som stort, ude som inde. Og hvem ved? Måske er du en af årets værter? #staytuned

Bag Grønnere Grøn står Muskelsvindfonden og Tuborg, der er gået sammen med TV2 og NOVA.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, siger: –– Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade
sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV 2 og NOVA sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i tv, radio og selvfølgelig digitalt.

Absolutte top-solister og stjernebands samt mindre kendte bands og kommende stjerner gennemfører livekoncerter over hele landet og bidrager dermed til sommerfesten. Koncerterne er gratis, og derfor går der ikke nogen penge til Muskelsvindfonden i år.

– Grøn koncert har altid handlet om fællesskab og om at støtte, hvor det gælder, og om at gøre en forskel. I år er Grøn noget, vi giver til fællesskabet. Og sådan skal det også være i et år, hvor der er vendt op og ned på det meste. Vi fejrer fællesskabet sammen, men hver for sig, og vi glæder os til at byde velkommen til en klassisk Grøn Koncert i 2021, siger Theis Petersen.

Marketing & Sponsorship Director, Christian Sveigaard, Tuborg, siger: – Grøn er sammenhold. Grøn er fællesskab. Grøn er kærlighed. Med andre ord: Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne. Kun fantasien og afstandsreglerne sætter grænserne. I stedet for at publikum kommer til Grøn, kommer Grøn nemlig til publikum.

Musikken er en vigtig del af dansk sommer

Også hos TV 2 er der glæde over samarbejdet og over udsigten til, at Danmark alligevel får smagen af festival-sommer: – Sommeren 2020 bliver den mest besynderlige, vi har oplevet i mange år, og mange vil savne den festival og Grøn Koncert, de plejer at deltage i. Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV 2-familiens platforme vil TV 2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

NOVAs programchef, Mikkel Westerkam, siger: – Vi har igennem de seneste år fået et tæt forhold til Grøn, hvor kombinationen af musik, sommer og positiv energi – i en god sags tjeneste – er noget vi ser frem til. Heldigvis er det lykkedes på kort tid at sammensætte en fantastisk specialudgave af Grøn i år, som vi glæder os til at være en del af i radioen og på vores øvrige platforme.

Skøn koncert sidste år i Esbjerg, og vi kan allerede nu afsløre at du kan sætte kryds i kalenderen for 2021 hvor Grøn gæster Esbjerg den 22. juli. Foto: Jack Eben Steffensen.