Af Eva Zauner Andresen

På fredag, d. 27.november, kl. 19.30 gæster den amerikanske jazzpianist Champian Fulton spillestedet Termansens. Fulton har bjergtaget publikummer på New Yorks fineste jazzklubber og i koncertsale verden over, ligesom hun har gæstet et utal af jazzfestivaler og optrådt med jazzikoner som Lou Donaldson, Frank Wess og Buster Williams.

Aftenen byder på jazz af international klasse: Fulton er bl.a. blevet kåret til ‘Female Jazz Vocalist of the Year’ af Jazz Magazine, og The New Yorker kalder hende: “An assured vocalist with a galvanizing presence”, mens Detroit Free Press kalder Fulton for sin generations mest talentfulde jazzsangerinde. I disse dage turnerer hun i Skandinavien, og at hun også lægger vejen forbi Termansens er lidt af et scoop for Ribe.
Allerede fra barnsben var Champian Fulton omgivet af jazz. Hendes far, jazztrompetist Stephen Fulton, var nær ven af jazzmusikere som Major Holley og Clark Terry, der inspirerede den unge Fulton. Som blot 10-årig havde Champian sin professionelle debut ved Terrys 75-års fødselsdagsfest, og siden er det kun gået fremad for det unge jazztalent fra Oklahoma.

-Champian Fulton er en kanon god jazzpianist og sanger – det er noget af et scoop, at vi har fået hende booket til Termansens, udtaler Martin Schack og fortsætter
-Til trods for, at vi er midt i en coronapandemi lever kulturen stadig, og det er så skønt at se folk bakke de små spillesteder op.

Du kan derfor godt glæde dig til at opleve Fulton dykke ned i den amerikanske sangskat og give sine personlige og stærkt charmerende fortolkninger. Hun er ikke alene et lysende talent som sangerinde og pianist – hun er også en særdeles medrivende performer.
Der er begrænset plads, så billetter skal købes på forhånd af hensyn til covid-restriktioner.