Af Redaktionen

Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft hos danske malermestre på grund af corona krisen, men det er ikke just fordi at der mangles malersvende.

Faktisk er der rigeligt af dem, men de fleste af malersvendene, der er arbejdsløse, takker pænt nej til de mange jobtilbud, fordi de kan gøre det uden omkostninger, skriver Danske Malermestre.

-Det er grotesk i en situation, hvor malerfaget i høj grad har brug for arbejdskraft. Der er masser af udendørs arbejde, kommunerne har ophævet anlægsloftet, og private efterspørger også malere til projekter i hjemmet, siger Ole Draborg, der er direktør i Danske Malermestre.

Malersvende, der er blevet arbejdsløse efter 11. marts, hvor Danmark lukkede ned, er blevet suspenderet for den aktive beskæftigelsesindsats i diverse jobcentre og a-kasser.

Det betyder, at malersvende og andre ledige ikke aktivt behøver at søge job eller gå til jobsamtaler. Derfor er det også omkostningsfrit for dem at sige nej til jobtilbud.

Situationen frustrerer flere malermestre, der ganske enkelt ikke forstå den holdning.

Som konsekvens af dette dilemma er flere malermestre nu valgt at ansætte udlændinge gennem vikarbureauer, fordi de ledige danske malersvende stiller urimelige krav til ansættelsen.