Tekst og Foto: Ebbe Salomonsen

Første del af projektet var at få så mange som muligt til at tage billeder af Esbjerg.

Anden del var at få lavet kopier som billederne skulle illustreres eller kommenteres af andre. Den sidste del bliver at nu skal billederne sættes sammen og til sidst pryde busserne i Esbjerg.

Ideen blev skabt og ansøgninger blev skrevet. Esbjerg Kommunes pulje har støttet projektet og Ditte Nørup har fået skabt et kulturtilbud hvor mange mennesker er med til at skabe et udtryk der slutter på bag på Esbjerg bybusser.

Mange forskellige mennesker har taget billeder af Esbjerg og omegn. Billederne er meget forskellige der er alt lige fra solnedgange, svømmestation, grønne områder, bygninger osv.  Motiverne blev fredag aften – i forbindelse med Late Night – så prydet for sidste gang. For mange dukkede op i Heerups Have for at tegne, skrive og illustrere på billederne.

Billedede har nu fået nyt udtryk, for en ny person har nu sat sit aftryk på billedet og dermed er et nyt billede skabt.

Ditte Nørup lægger stor vægt på, at når vi er mange der gør noget sammen kan vi flytte noget og skabe noget, og det er i den grad lykkes for hende at være sammen om Esbjerg.

Nu skal billederne sættes op som fliser på en væg og vise den forskellighed der er i vores opfattelse af det vi ser – og hvad den enkelte gør ved billedet.

Et absolut spændende projekt der ser ud til blive afsluttet – så alle kan se det på bybusserne!

 

 

[smartslider3 slider=”111″]