Af Redaktionen   kilde NB – Økonomi

Den store kommunale udligningsreform udløser ny bølge af skattestigninger landet over.

Borgerne i ti kommuner skal derfor gøre sig klar på, at de får en skattestigning for andet år i træk, når de får deres løn i 2022.

Det fremgår af en opgørelse fra Indenrigs- og Boligministeriet, skriver nichemediet NB-Økonomi.

Skattestigningerne skyldes, at de ti kommuner har et tab på udligningsreformen, og nu har Indenrigs- og og Boligministeriet givet dem tilladelse til at hæve skatten med samlet 110,6 millioner kroner. Det er Gentofte, Helsingør, Hillerød, Greve, Solrød, Lejre, Fanø, Horsens, Skanderborg og Aarhus.

Næste år er det kun er seks kommuner, som har mulighed for at sætte skatten op i 2023. Det er Gentofte, Greve, Hillerød, Fanø, Solrød og Skanderborg.

Selvom de ti kommuner har reserveret rammen til skatteforhøjelser for 2022, så er det ikke ensbetydende med, at de skal udnytte rammen. Skatteprocenterne afgøres først endeligt ved kommunernes budgetlægning, som skal være færdig til oktober.

Fakta:

Disse 10 kommuner kan hæve skatten:

Gentofte (32,8 millioner kroner), Skanderborg (12,4 millioner kroner), Hillerød (11,7 millioner kroner), Horsens (11,6 millioner kroner), Greve (11,3 millioner kroner), Aarhus (10,4 millioner kroner), Helsingør (8,7 millioner kroner), Lejre (5,5 millioner kroner), Solrød (5,4 millioner kroner), Fanø (0,8 millioner kroner).