Af Redaktionen

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe deler sensationelt prisen for Bedste Mandlige Skuespiller på filmfestivalen i San Sebastián. Filmen modtager yderligere to priser, bla. ”Bedste film i konkurrencen” fra den spanske presse.

Den totale optur for Thomas Vinterbergs premiereaktuelle drama DRUK fortsætter. Efter en perlerække af flotte anmeldelser ved biografpremieren herhjemme i torsdags, har filmens fire mandlige hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe her til aften vundet prisen for Bedste Mandlige Skuespiller (Silver Shell for Best Actor) ved den afsluttende prisuddeling på San Sebastián International Film Festival i Spanien.

Thomas Vinterberg fortæller; -Jeg har stillet store og svære krav til de fire skuespillere, og som svar har de leveret guld. På alle hylder. De har virkelig fortjent denne pris, og mange flere til!!

Prisen for Bedste Mandlige skuespiller blev uddelt første gang i 1953 og er tidligere gået til internationale stjernenavne som Javier Bardem, Ian McKellen, Michael Caine, Al Pacino, Nicolas Cage, James Stewart, Jack Lemmon, Kirk Douglas, Marcello Mastroianni og Sidney Poitier. Eneste anden mandlige danske skuespiller, der har modtaget prisen er Ulrich Thomsen for Brødre i 2005. Det er kun tredje gang, at prisen tildeles flere skuespillere fra samme film.

Foruden at vinde prisen for Bedste Mandlige Skuespiller har DRUK også vundet Zinemaldia Feroz-prisen, der uddeles af den spanske presse for ”Bedste film i konkurrencen”. DRUK er også blevet tildelt den katolske Signis-pris.

Med priserne i San Sebastián har DRUK nu vundet fire internationale priser. Tidligere på måneden vandt den også Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig. Foruden San Sebastián har DRUK også været udtaget til det officielle program til filmfestivalenerne i både Cannes og Toronto.

Handlingen i DRUK
Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for, at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Holdet bag filmen
DRUK er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm og produceres af Zentropa Entertainments3 ved producere Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing og co-produceret med Film i Väst, Zentropa Sweden, Topkapi Films og Zentropa Netherlands. Den er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK, Eurimages, Netherlands Film Fund, Svenska Filminstitutet, Netherlands Film Production Incentive og the Media Programme of the European Union.

DRUK fik i torsdags biografpremiere i 145 biografer over hele landet.

KomEsbjerg DRUK