Af Redaktionen

Brug lidt af efterårsferien på en fælles kunstoplevelse sammen med familiens mindste medlemmer.

Esbjerg Kunstmuseum lancerer en ny serie af enkle guides, som henvender sig til børnefamilier med børn fra 2 år og opefter. De små guides kan bruges på egen hånd i hele museets åbningstid. De fungerer som vejvisere til i fællesskab først at gå på opdagelse efter udvalgte værker for derefter at gå på opdagelse i dem. Der er oplæg til, hvordan I sammen kan tale om, hvad I oplever og ser i værkerne og idéer til at eksperimentere videre hjemme i stuerne.

En lille gæst udbrød en dag: ’Kunst er jo en tænkemaskine!’ Med disse guides vil vi gerne på en enkel måde fremme, at endnu flere får øjnene op for, at kunstværker kan give anledning til at tænke, se, samtale og opleve på helt nye måder. Og at det ikke kræver nogen særlige forudsætninger at gå på kunstmuseum!

Idéerne udspringer af den aktuelle indsats KUNST FOR LIVET, hvor kunstmuseet samarbejder med førskoler og 0. klasser på Urbanskolerne, vuggestuer og børnehaver i Midt- og Østerbyen samt pædagoguddannelsen på UC SYD om at give børn helt fra vuggestue til indskoling blivende oplevelser med billedkunst. Indsatsen, der er støttet af Laurtizen Fonden, har været i gang i et års tid, og der genereres så meget godt materiale af både børn og voksne, at vi gerne vil dele det med endnu flere. Der er tre ark klar til efterårsferien, men det er ambitionen at lade serien vokse, så der fortsat er nye oplevelser og idéer at hente, når man besøger museet med de mindste.

Pga. nye restriktioner i forbindelse med COVID-19, kan der desværre ikke gennemføre efterårsferieworkshops i det velkendte format inde på museet. I stedet genåbnes app’en, som mange gæster havde fine oplevelser med over sommeren. Den folder vores store facade maleri Inside Out af Peter Nansen Scherfig ud, så I, ved at bruge en enkel app og et materiale kit fra museet, kan få lystfyldte kunstoplevelser med indhold – ude i det fri. App’en henvender sig til børn fra ca. 6 år og op. Børn har altid fri entré til Kunstmuseet. Guide-arkene er gratis og udleveres i museets billetsalg. Materiale kit købes for 20 kr. i museets billetsalg. Her udleveres også QR kode og anvisninger til app’en.

Tilmelding ikke nødvendig.