Af Redaktionen

Til trods for aflysningen af sommerens Grøn har Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA fået samlet helt ekstraordinære 100.000, – ind til årets Plads til forskelle-pris. Fra i dag er det muligt at indstille projekter som fortjener at modtage Plads til forskelle-prisen 2021.

For at indstille enkeltpersoner, projekter eller initiativer der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet, skal du sende en mail til ptf@muskelsvindfonden.dk senest d. 8. oktober.

Theis Petersen, indsamlingschef hos Muskelsvindfonden, fortæller:

-Der er ikke mange ting, der har været normale for os de sidste par år, og derfor er det helt fantastisk, at vi alligevel har formået at samle så flot et beløb ind til en pris, som på alle måder favner vores DNA og vores arbejde med at skabe plads til forskelle hos Muskelsvindfonden. 100.000 kr. kan gøre en forskel for vigtige projekter for mere mangfoldighed, og jeg glæder mig til at se de forskellige projekter med noget på hjerte.

Hvert år udpeger Muskelsvindfonden en Plads til forskelle-ambassadør der bl.a. designer årets Plads til forskelle-T-shirt. Tidligere har Suspekt, Carpark North, Lukas Graham og Scarlet Pleasure været ambassadører, og i år faldt valget på radioværterne på NOVA. Med GO’NOVA-værterne Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Signe Krarup og Celina Friis i spidsen har de i fællesskab designet årets Plads til forskelle-T-shirt, der hylder lykkehormonet oxytocin – et hormon der udløses, når man rør andre mennesker gennem kram og kærtegn.

-Man skal være sammen med andre mennesker for at udløse oxytocin, forklarer Dennis Ravn, og Mai-Britt Vingsøe supplerer: -Man kan ikke udløse det ved at kramme sig selv – uanset hvor meget man end kilder sig selv på armen, så sker der ikke noget! Så det var nemt for mig at sige, at budskabet på T-shirten skulle handle om at røre. Om at frembringe kærlighed, glæde og derved fællesskaber.

Plads til forskelle-prisen bliver uddelt i efteråret.