Af Redaktionen

Med 30 års erfaring og et særligt lokalt forankret hjerte bliver makkerparret Charlotte Due og Emma Macovei en del af optikerkæden Nyt Syn fra 1. oktober.

Efter at have ejet optikerforretning sammen i godt et år, træder Charlotte Due og Emma Macovei nu ind i Nyt Syn kæden med deres fælles butik, som kommer til at hedde Nyt Syn Theilgaard Optik.

– Butikken er den samme, men vi får et større og bedre udvalg, og så får vi endnu mere tid til vores kunder, fordi vi ikke længere skal klare alt det administrative selv, siger Charlotte Due, der har 30 års erfaring som optiker og har arbejdet i Esbjerg siden 1999.

Medindehaver Emma Macovei, har ligeledes en særlig tilknytning til netop Esbjerg.

– Det er helt specielt for mig at arbejde som optikerassistent og yde den bedste service her i Esbjerg. Det er nemlig her, jeg er udlært, og det er her, jeg allerhelst vil være, siger Emma Macovei, der er født og opvokset i Rumænien og har boet de seneste ti år i Danmark.

Eksklusivt og personligt

Nyt Syn er en frivillig optikerkæde, der er ejet af alle de selvstændige optikere, der er en del af kæden. Det betyder, at det i Esbjerg fortsat er Charlotte og Emma, der står for både indretningen af butikken og udvalget af produkter.

– Vi vil gerne fokusere på vores eksklusive steludvalg, og vi har bl.a. byens største udvalg af Lindberg brillestel. Det er noget af det, der giver os anerkendelse som optikere i byen, foruden selvfølgelig rigtig god service og faglig rådgivning, fortæller Emma Macovei.

Nyt Syn har et tæt samarbejde med den anerkendte optikproducent ZEISS, der producerer måleudstyr og brilleglas i højeste kvalitet. Så det er altid muligt at få en grundig og præcis synsprøve i butikkens i.Profiler fra ZEISS samt at få markedets bedste brilleglas hos Nyt Syn Theilgaard Optik.

– Vi har et udsøgt sortiment, og vores butik er både eksklusiv og anderledes. Alligevel er den ikke så fin, at folk ikke tør komme indenfor. Der er rigtig mange i byen, der kommer herind bare for at sige hej og drikke en kop kaffe. Den personlige relation er nemlig vigtig, for man kommer tæt på folk, når man er optiker, og det har vi selvfølgelig fortsat plads til, lyder det fra Charlotte Due.

 Mere tid til kunderne

Det er ikke kun optikermakkerparret, der ser frem til at blive en del af kædekonceptet. Hos Nyt Syn er der også høje forventninger til det nye samarbejde.

– Kunderne i hele Esbjergområdet vil blive mødt af et højt fagligt niveau og personlig service hos Emma og Charlotte. Som en del af Nyt Syn kæden vil de to kunne trække på fordelene ved, at markedsføring og administration bliver noget, som vi hjælper dem med. Det giver plads til, at de kan fokusere på kunderne, siger Søren Pedersen, der er administrerende direktør i Nyt Syn.