Af Redaktionen   Kilde Berlingske

Fra i dag, mandag den 5. juli dropper Styrelsen for patientsikkerhed strategien om at nære kontakter i tredje led til Delta-smittede skal i isolation.

– Vi har besluttet at droppe anbefalingen om isolation for nære kontakter i tredje led. Vi fastholder dog, at de fortsat skal testes på fjerde og sjette dagen, hvis de er uvaccinerede, siger direktør Anette Lykke Petri til Berlingske

Strategien har været kritiseret fra flere sider, herunder erhvervslivet. Det har været et kritikpunkt, at strategien risikerede at sende rigtig mange mennesker i isolation.

Kritikken kommer, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed i perioden 23.-30. juni har bedt 8803 nære kontakter i første og andet led om at gå i isolation på grund af tilknytning til 393 smittede med en særlig variant – primært Delta-varianten.

Tallet har fået Dansk Erhverv op af stolen. Brancheorganisationen frygter, at hele butikker, hoteller og restauranter bliver lagt ned og må lukke i en periode grundet isolationsreglerne.

Anbefalingen om, at nære kontakter såvel som deres nære kontakter skal gå i isolation ved smitte med Delta-varianten, er “ude af proportioner” og “hører ingen steder hjemme”, lyder kritikken fra flere fronter.

Kravet om, at kontakter i andet led isoleres og testes på fjerde- og sjettedagen, fastholdes.

Kontakter i tredje led bliver fremover bedt om at lade sig teste på fjerde- og sjettedagen.

Derfor kan nære kontakter i tredje led til en Delta-smittet nu droppe isolationen, men fastholde teststrategien, lyder det.