Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Sofie Krog Teater et dukketeater med dramatisk forestilling med et alvorligt emne, som David Faracd gennemførte på en sjov og spændene måde. Han snakker engelsk, men med lidt fantasi og opmærksomhed kunne publikum følge med.

KomEsbjerg var på besøg på Sædding Fritidscenter i samlingsalen hvor der var sat op til en forestilling og hvor der var en god opbakning fra publikum.

Historien om Quacksalver

Person gallery:  Mr. Q, Juan, Zarcan, The Cannibals.   

Mr. Q drager rundt med sin vogn for at sælge sin mirakuløse middel, Wonder Tonic. Tre dråber om dagen, og du vil være perfekt!  Det er hans budskab til de mennesker der er interesserede. Men i årenes løb har Mr. Q er selv blevet hook på Wonder Tonic, og det kan være svært at tælle til tre dråber i stresset situationer.

Siden sin tidlige barndom har Juan haft et dårligt helbred og en ene sygdom efter den anden har plaget ham.  Nu halvvejs i sit liv, bliver Juan introduceret for Wonder Tonic. Fra at være for tyk og doven, bliver han aktiv på løbebåndet.

Zarcan er et ekstraordinært væsen med unikke kræfter, og hun er et af de allersidste u opdagede dyr i verden.  Hun opholder sig i skyggerne, hvor hun bor og jager. Zarcan har vredes problemer og et svagt punkt for gulerødder.

De to kaniballer Horn og Bone lever uforstyrret liv på en tropisk ø i Stillehavet. En morgen da deres maver knurrer mere end normalt, finder de noget hvidt og dødt på deres strand.  De snakker meget om hvad gør de nu og ender med at hænge et menneske til tørre.

Kom nærmere – Quacksalver er i byen!! Kom nærmere, hvis du tør.                                                            Plages De af stres og jag der får håret til falde af? Er du blevet for tyk om livet? Eller lider De af noget der er endnu værre? Så tab ikke modet.  

Fra sin vidunderlige pop-op-vogn præsenterer Mr. Q nu sin mirakelkur Wonder Tonic!

I dette fantastiske eventyr viser MR. Q sin charme, og da hans pop-op-træk forvandler hans vidunderlige vogn til et dukketeater og byder publikum til et dukkeunivers, hvor sandheden bag Wonder Tonic afsløres, produceres og sælges.

Kom tættere på, hvis du tør – og nyd et gadeshow med skøn monstermedicin for hele familien.    

Mr. Q formår at charmere alt og alle, og han er snu som en ræv, men bliver det ved eller bliver han ofre for sit eget fusk??   

Med dukketeater kan der tages emner op som kan være svære at præsentere, men også misbruges til at sælge ting der er fusk og ikke skulle fremstilles.