Af Lene Memborg   Foto: Privat

Det er ikke en frøken hvem som helst der i går efter 9 timer, 25 minutter og 25 sekunder kunne løbe først over målstregen i Duathlon i Zofingen i Schweiz, og hermed blive verdensmester!

Det første der røg igennem hovedet på mig var at give og få det største knus af min mand! Han har været en uvurderlig støtte og hjælp hele vejen. Og så fik jeg vidst sagt at “det er en hård omgang at blive VERDENSMESTER”!

Min mand havde under hele løbet fortalt hvor langt der var ned til nr. 2, så jeg var begyndt at tro på det inden målstregen, der var nemlig 30 min. fortæller en tydelig glad Else til KomEsbjerg, fra bilen på vej hjem mod Esbjerg.

Distancen i den bjergrige egn lød på 10 kilometer løb, 150 kilometer på cykel, og så lige 30 kilometer løb afslutningsvis.

– Det var ekstremt hårdt med de mange højdemeter både på løbene og på cykelruten. Jeg har selvfølgelig meget, meget ømme ben i dag og kan faktisk næsten ikke gå ordentligt, men det ved man jo heldigvis ikke inden, at det er så ekstremt.

Koldt og regnfuldt

Vejret var heller ikke med os, det stod ned, så jeg blev både kold og våd. Der var kun 10 grader varmt og ingen sol overhovedet, fortæller hun og fortsætter – Jeg har været syg de sidste 10 dage, med hosten og ondt i halsen, men jeg tog afsted, da jeg hele tiden mente, at næste dag ville jeg have det meget bedre. Nu havde jeg jo også trænet til det her VM over en længere periode.

Så jeg stillede op til start og tænkte, at jeg stopper bare, hvis jeg ikke kan få vejret i forhold til sådan som jeg hostede. Men det gik jo og det gik faktisk fantastisk godt, griner den nykårede verdensmester Else Grønkjær-Bloch, der iøvrigt var hele 39 minutter og 35 sekunder hurtigere end anden pladsen.

Ja nu har jeg i år vundet DM –  EM på en kortere Duatlon, 10km løb- 60 km cykel- 10 km løb. Et  DM 1/2 IM, (1900 svøm, 90 km cykel 21 løb, ) så jeg tænkte, at det da ville være rigtig fint at vinde dette VM i Lang Duatlon.

Indrømmet jeg syntes også det sjovt at bevise at det stadig kan lade sig gøre selv i en høj alder… nu i 60-64 år klassen!