Af Sabina Schmidt

Tirsdag den 14. april steg ledigheden med 1.844 personer, og dermed er 47.000 blevet ledige siden corona-krisen begyndte.

I påsken var der ikke de store ændringer at spore i ledigheden, men tirsdag tog ledigheden et hop med 1.844 personer, hvilket betyder, at i alt 46.959 er blevet ledige siden 9. marts, hvor corona-krisen begyndte. Det viser den nyeste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

I alt er 178.646 personer meldt ledige i Danmark i øjeblikket.

De mange ledige bekymrer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), men han påpeger samtidig, at det kunne være meget værre, havde det ikke været for regeringens hjælpepakker, som er kommet et presset erhvervsliv til undsætning.

-Over 100.000 danskere har på grund af de politiske hjælpepakker fortsat arbejde og løn, men vi følger udviklingen, og vi er klar til at udvide og justere hjælpen, hvor der er behov. Men som i alle andre lande i Europa vil vi opleve flere ledige i Danmark. Den politiske opgave er at sikre, at så få som muligt rammes, og at det sker så kort tid som muligt, siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar til Ritzau.