Af Redaktionen   Fotos: Givskud Zoo

Efter en midlertidig lukning af parkens store løveanlæg kan gæster nu igen køre i bil gennem anlægget og møde løverne. Og for første gang i flere år kan man hilse på små løveunger i anlægget. 

I de seneste uger har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs ene løveanlæg helt ekstraordinært været lukket. Det har givet dyrepasserne mulighed for at introducere parkens små løveunger for det store anlæg i fred og ro, uden at der har været trafik af biler omkring dyrene.

– Vi er ved at etablere en ny flok. Hunnerne i den flok kender endnu ikke det store anlæg så godt, og ungerne gør slet ikke. Så i de seneste uger har de fået mulighed for at vænne sig til omgivelserne i trygge og rolige rammer, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe og tilføjer; – Vi har selvfølgelig været rigtig kede af, at den midlertidige lukning har betydet, at vores gæster ikke har kunnet køre derinde i nogle uger. Men vi har mødt en enorm forståelse og positive tilkendegivelser fra gæster, som har bakket op om, at hensynet til dyrene kommer først. Det er vi meget taknemmelige for.

Introduktion til biler
Nu, hvor hunner og unger har vænnet sig mere til anlægget, er tiden kommet til, at de skal vænne sig til biler. Derfor er anlægget genåbnet, og de første biler har allerede været forbi de små og store løver. 

Vi var selvfølgelig meget spændte på løvernes reaktion ved genåbningen af anlægget. Vi kan godt se, at dyrene ikke er vant til trafikken, så løverne skal lige vænne sig til det, og at gæster skal køre forsigtigt rundt inde i anlægget. Men ellers virker det til at gå godt.

Ifølge direktøren er der nu stor fokus på, hvordan det forløber. Hvis ungerne trænger til ro, vil de blive lukket i stalden igen, men så vil anlægget dog fortsat være åbent for gæster, som kan møde parkens store hanløve.

Andet kuld kommer ud senere
Indtil videre er det kun parkens første kuld fra maj, der er ude i anlægget, hvor biler kan køre rundt.
Det andet kuld fra juni følger med, når de er lidt større og kan følge med deres mor rundt. Her mener direktøren dog ikke, at det bliver nødvendigt at lukke for anlægget igen: 

– Der vil være flere store og små løver, som de allermindste kan holde sig til. Så i forhold til de helt små forventer vi en lettere introduktion. Og så håber vi selvfølgelig, at mange gæster vil kigge forbi og hilse på ungerne.