Af Redaktionen

Med Mille Gori, Mikkel Lomborg og Mads Geertsen som deres kendte karakterer Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje – Forestillingen instrueres af Maria Kjærgaard-Sunesen

Onkel Reje, Hr. Skæg og Motor Mille blæser publikum omkuld, når de for første gang nogensinde står sammen på scenen i en ny magisk og fortryllende teateropsætning på Østre Gasværk Teater. Forestillingen præsenteres i samarbejde med DR.

STORM OVER RAMASJANG er en musikalsk eventyrforestilling, der minder os om, at det er i samspil med hinanden, at magien opstår. At det er de skæve, mærkelige og forunderlige karaktertræk, der får os til at stå stærkt i stormvejr, så længe vi har blik for, at der skal være plads til at blæse med hver vores styrke.

Forestillingens handling
Onkel Reje er rejst fra den velkendte Ramasjang-ø uden sine trofaste følgesvende Hr. Skæg og Motor Mille, i håbet om at blive herre over sin helt egen, eventyrlige ø. Men på øen møder han den snedige og ensomme Frøken Storm, der med lokkende sirene-sang får Onkel Reje til at gifte sig med hende, spise jordskokker og oven i købet gå i bad!

Ramasjangvennerne er villige til at gøre alt for at finde deres gode gamle ven og få bragt ham tilbage på sikker grund. Men hvad de ikke ved er, at Frøken Storm er en heks med magiske kræfter, der med sit blæsevejr kan trylle Motor Milles mod bort, blæse smilet af Hr. Skæg og få Onkel Reje til at gøre mærkelige ting…

Vil det lykkes Ramasjang-vennerne at befri Onkel Reje fra Frøken Storm? Eller går det hele op i hat og briller, når den modige Motor Mille skal samarbejde med den søde og rolige Hr. Skæg?

Kom og vær med når Motor Mille og Hr. Skæg skal redde Onkel Reje tilbage til Ramasjang-øen!

Et hold af sprudlende forbilleder fra Ramasjang
Manden bag Onkel Reje med de røde seler og det store skæg hedder Mads Geertsen og har, udover sit eget program på DR Ramasjang, medvirket i film som Sikke et Cirkus og Gooseboy. Onkel Rejes gode ven Hr. Skæg er også kendt som Mikkel Lomborg, og er med sin dragende og finurlige karakter kendt fra DR Ramasjang samt i filmene Skæg med Cirkus og Mysterium.

Den tredje Ramasjang-ven, publikum kan glæde sig til at møde, er entertainer Mille Gori i rollen som den sjove og skøre ballademager Motor Mille. Motor Mille har sit eget program på DR Ramasjang og har medvirket i en lang række børneprogrammer samt cirkusforestillingen Cirkus Summarum. På teatret har Mille Gori besat rollen som Wendy på Folketeatrets Peter Pan og som vært i Vild Med Dans – The Musical på Østre Gasværk Teater. Mille Gori har en fortid som professionel danser og er i dag aktuel som dansekaptajn i talentprogrammet Danmarks Vildeste Danser på TV2.

Sidst men ikke mindst er Andrea Pellegrini klar til at indtage de skrå brædder i rollen som den ensomme heks Frøken Storm. Andrea Pellegrini havde sin debut på Det Kongelige Teater i Barberen fra Sevilla i 2006. Siden er det blevet til et utal af roller, og hun modtog i 2008 Musikkritikernes Årlige Pris.

Masser af ny, original musik og dans
STORM OVER RAMASJANG er fuld af musikalske rytmer, og eventyrforestillingen byder både på ny original musik og masser af dans og bevægelse. Østre Gasværk Teater har sørget for at alliere sig med seks talentfulde dansebørn, der i rollerne som små buske skal give publikum en fortryllende oplevelse. I spidsen for de dansende buske er den professionelle danser Bobby Atiedu, kendt fra Danmark har talent. Bobby arbejder med breakdance og streetdance og er klar til at sætte gang i Østre Gasværk Teaters kuppel.

Holdet bag
STORM OVER RAMASJANG er skrevet af Peter Møller og instrueret af den talentfulde instruktør Maria Kjærgaard-Sunesen, der bl.a. har instrueret Her og nu på Odense Teater (2016) og Mellem os på Teatret ved Sorte Hest (2017). De svimlende smukke og overdimensionerede kulisser og kostumer er fremtryllet og leveret af den erfarne scenograf og kostumedesigner Mie Riis. Musikken er skabt og komponeret af musiker Anders Ortmann og dansetrinene og koreografien er sammensat af koreograf Christel Klan Stjernebjerg.

Premiere 8 oktober på Østre Gasværk Teater