Af Redaktionen

Store arrangementer er ifølge regeringen forbudt helt frem til den 31. august, men regeringen har endnu ikke helt defineret, hvad det konkret dækker over.

Men en afklaring skulle nu snart være på trapperne, så mening mand kan tage stilling til om man må holde bryllup, rund fødselsdag, konfirmation eller en kæmpe havefest i løbet af sommeren.

Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S) søndag.

I starten af april forlængede regeringen et forbud mod store forsamlinger op til ti personer.

Det løber frem til 11. maj, mens der samtidig blev indført et forbud mod store arrangementer, som er gældende frem til 31. august.

Der er dog ikke sat tal på, hvad store arrangementer dækker over, men blandt andet sommerens musikfestivaler har været tvunget til at aflyse.

Fra sportens verden har Superligaen i fodbold meldt ud, at man ikke vil kunne spille kampe med tilskuere før september, såfremt sæsonen bliver genoptaget vel og mærket.

– Der vil meget snart komme en præcisering af den melding, så man får sat et tal på og får noget konkret at forholde sig til, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i dag på et pressemøde.

Lørdag aften blev Folketinget enig om at udvide en hjælpepakke til arrangører af for eksempel koncerter eller festivaler, som har måttet aflyse på grund af de restriktioner, der er fulgt med coronavirusset.

Hjælpepakken er ændret, så man også kan få kompensation for afholdte udgifter, hvis man har mindst 350 deltagere. Tidligere var grænsen 1000.

Ordningen gælder enkeltstående begivenheder. Det vil sige, at de maksimalt afholdes hver anden dag – eller hver dag i en afgrænset periode på maksimalt fire uger samme sted.

Erhvervsminister – Simon Kollerup