Af Redaktionen
Anders Ands gamle punkband er gendannet, som afsløret henover sommeren tager Anders And på turné i Trekantområdet med sit gamle punkband. Det vilde rock n’ roll-eventyr er hovedhistorien i Anders And & Co. nr. 41, som er på gaden den 8. oktober. Historien er den tredje i Anders And-bladets række af årligt tilbagevendende historier, ”Jagten på Danmarks skjulte skatte”. I historien optræder desuden Ralle C. Bach – en superstjerne med ikke helt så få fælles træk med virkelighedens Rasmus Seebach.
I juni blev det afsløret, at Anders And ville gendanne sit gamle punkband og drage på turné i Trekantområdet. Nu kan andefans over hele landet endelig få fingre i det vilde rock n’ roll-eventyr, som er hovedhistorien i Anders And & Co. nr. 41, der er på gaden den 8. oktober.
Som tidligere afsløret er Anders naturligvis bandets frontfigur, og på guitar finder vi Højben, mens Knahrvorn er bandets trommeslager.
Historien er en rammende satire over virkelighedens rockbands, hvor de interne stridigheder altid er på nippet til at splitte bandet ad. Desuden rummer historien masser af små nik til musikhistorien, som ikke mindst voksne rockfans vil sætte pris på.
Se Anders i StreetDome og på toppen af Bølgen
Undervejs går turen blandt andet forbi StreetDome i Haderslev og Bølgen i Vejle, som Anders’ band i ægte Beatles-stil spiller på taget af, ligesom de tager en afstikker uden for Trekantområdet til Fængslet i Horsens. I starten af turnéen lander bandet i Billund lufthavn, og senere spiller de på gaden i Middelfart.
I historien indgår også seværdigheder og vartegn som Lillebæltsbroen, Det Hvide Vandtårn og Koldinghus. Turnéen varetages af Rip, Rap og Rup, som har påtaget sig tjansen som bandets managere.
Ralle C. Bach og De Skrigende Rødhalse
To helt nye detaljer om historien kan desuden afsløres:
- En andeficeret udgave af Rasmus Seebach optræder i historien – under navnet Ralle C. Bach.
- Navnet på Anders Ands punkband er De Skrigende Rødhalse – et anerkendende nik til Søren Faulis kultfilm fra 1993, De Skrigende Halse, der skildrer det fiktive ’dødspunkband’ af samme navn.
Det er naturligvis to danskere, der står bag historien: Sune Troelstrup, som står bag manuskriptet, og Flemming Andersen, som har tegnet historien.
En del af ”Jagten på Danmarks skjulte skatte”
Historien er en del af den årligt tilbagevendende begivenhed ”Jagten på Danmarks skjulte skatte”, hvor Anders And-bladets læsere stemmer om, hvilken del af landet, de eventyrlystne ænder skal besøge.
Tidligere er turen gået til Vendsyssel og Sønderjylland, og i år var det så Trekantområdet, der vandt afstemningen om at få besøg af Anders And.
-Det er en af de både sjoveste og vildeste historier i Anders And-bladets historie, som vi nu endelig sender på gaden, fortæller Gitte Hoffmann Hansen, som er marketingchef hos Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co. Hun forklarer videre:
”Vi håber, at vi med denne historie kan inspirere vores læsere til både at dykke ned i musikhistorien og til at udforske en vidunderlig del af Danmark, som byder på et væld af Danmarks skjulte skatte i form af store kulturelle og arkitektoniske oplevelser.”
Anders And & Co. nr. 41 udkommer den 8. oktober.