Af Redaktionen 

Nyt datingkoncept vil have dig væk fra skærmen og ud i den virkelige verden, når du skal på jagt efter din næste kæreste eller måske bare en hurtig flirt. Uden swipes og risiko for ghosting kan du se, hvem der også er single.

I jagten efter drømmefyren eller kvinden i dit liv kan det være svært at se, hvem der er single, når du eksempelvis står på diskoteket, i supermarkedet eller i fitnesscenteret. Det problem råder nyt datingkoncept nu bod på.

TheSingleGame, som konceptet hedder, er i modsætning til dating-apps ikke digitalt, men består af særlige armbånd i forskellige farver kombineret med et sæt fælles spilleregler. De såkaldte signalarmbånd giver mulighed for at signalere, at du er single og åben for at møde nye mennesker, og ifølge stifter Thomas Elgaard udspringer ideen af de mange udfordringer, der findes ved de eksisterende datingmuligheder.

– Jeg har selv prøvet de gængse dating-apps, og jeg må indrømme, at jeg er alt andet end begejstret. Den digitale måde at skabe kontakt til andre singler er ikke kun overfladisk men også følelseskold. Det er ude i den virkelige verden, vi har de bedste muligheder for at fornemme og mærke en anden persons sande jeg, og jeg tror på, at man kan møde den store kærlighed alle steder i hverdagen. Det kan både være til koncerten, på arbejdspladsen eller på en festival, siger Thomas Elgaard og fortsætter:

– Men det er angstprovokerende at tage kontakt og spørge, om man skal drikke en øl eller et glas vin på en bar, og ligeledes kan det være utroligt akavet at sige nej tak. Derfor bruger vi armbåndet som et indforstået sprog mellem singlerne, og med de fælles spilleregler i TheSingleGame får man en nemmere måde at tage kontakt til hinanden på samt undgår at få en ubehagelig afvisning.

Farverne på armbåndene sender forskellige budskaber. Det grønne armbånd viser, at du er single og åben for at møde nye mennesker, det regnbuefarvede armbånd henvender sig til LGBT+ personer, og det babyblå viser, at man foruden at være single og åben for at møde nye mennesker også har børn.

Undgå at blive ghostet

Som single er du sikkert bekendt med de mange dating-apps, der er lige ved hånden. Men Ifølge sexolog, Signe V. Bentzen er de kendte apps ikke altid lutter positive trods deres popularitet.

 – På de fleste apps er det utrolig nemt at ’ghoste’ folk, du ikke længere vil have kontakt til. Det kræver blot nogle få kliks, når du sidder bag skærmen. Det kan man ikke på samme måde ude i det virkelige liv, og i det hele taget er det nemt at slippe afsted med hvad som helst online – herunder dårlig og decideret uvenlig adfærd. Som jeg ser det, skaber hele swipe-kulturen en oplevelse af følelsesløshed og distance, idet de digitale løsninger gør det utrolig nemt at gemme sig bag skærmen, siger Signe V. Bentzen.

Hun fortæller desuden, at forvirrende spilleregler og et hav af uskrevne regler på de etablerede digitale dating-muligheder bevirker, at mange bliver såret, og at en stor del af singlerne simpelthen mister modet til at finde en partner på den vis.

Specielle dateoplevelser i sigte

Foruden at hjælpe singler med at møde hinanden ved hjælp af signalarmbånd og spilleregler, vil TheSingleGame hjælpe både singler og par med at få nogle gode oplevelser, når de skal på en date. Derfor får man med sit armbånd adgang til rabatter og andre fordele på udvalgte steder, når man vælger at tage på date hos en af samarbejdspartnerne rundt om i landet.

– Vi ønsker at gøre noget ekstra for alle dem, der møder hinanden via TheSingleGame. Derfor inspirerer vi til forskellige typer dateoplevelser rundt om i hele landet, hvor man med sine armbånd kan få en ekstra god date enten i form af rabatter, gratis drikkevarer eller noget lignende, siger Thomas Elgaard.

Han fortæller afslutningsvist, at dette er den første version af konceptet, og at der er planer om – hvis danskerne tager godt imod konceptet – at videreudvikle TheSingleGame til version to samt blandt andet løbende at afholde forskellige singlearrangementer.