Af Lene Memborg   Kilde: Testaviva.dk

En ny tjeneste på nettet gør det nu super nemt at oprette testamente eller en samejekontrakt og andre vigtige ting, som vil være fornuftigt at få styr på.

Arbejdernes Landsbank og KMD er nemlig gået sammen om at lave en platform, hvor du nemt og hurtigt kan få styr på, hvordan dine værdier skal fordeles, den dag du ikke er her længere.

På Testaviva.dk kan du skrive under med NemId og dermed hurtigt og nemt få styr på dit testamente – noget, som kun hver niende dansker har i følge de seneste statistikker.

Vælg hvad der skal ske med din facebookkonto

Foruden testamente, kan du også lave samejekontrakt, begunstigelseserklæring, ægtepagt, registrere aktiver med en høj økonomisk eller affektionsmæssig værdi samt erklære, hvad der skal ske med dine digitale profiler på den anden side af livet.

Testamente

Lav dit eget testamente og hjælp derved dine kære med at dele værdierne, den dag du ikke er her længere. De beslutninger kan du nemlig kun træffe, mens du stadig er her.

Samejekontrakt

Lav en samejerkontrakt og få styr på, hvad der skal ske med boligen, både mens I begge to bor i den, eller hvis I går hver til sit. Ingen tvivl om at det er lettere at blive enige om, imens alt stadig er godt imellem jer.

Begunstigelseserklæring

Få lavet en begunstigelseserklæring og få dermed taget stilling til, hvem der skal have udbetalt penge fra dine forsikringer og pensionsordning, den dag du ikke længere er her.

Ægtepagt

Lav en ægtepagt og bestem selv, hvem der skal have hvad, hvis I går hver til sit, såfremt det ikke går længere.

Mine Aktiver

Få registreret de aktiver som har økonomisk høj værdi eller som har en stor affektionsværdi. Oversigten vil give dig et bedre overblik over dine værdier og dermed også en meget bedre forudsætning for at få truffet de rette beslutninger om fordelingen – den dag du ikke er her mere eller hvor I beslutter at gå hver til sit.

Dit Digitale Liv

Her kan du registrere de steder på nettet, hvor du optræder, og som du gerne vil huske eller som kan have en værdi for dine nærmeste. Du kan også nævne profiler og konti, du ønsker lukket den dag, du ikke er her mere – det kunne være på de sociale medier eller mailservere.

Husk at du til en hver tid kan ændre i dine respektive online dokumenter.

Overvej at hyre professionel rådgivning

Når du har underskrevet med NemId, er kontrakterne og dine erklæringer juridisk gældende.

I følge Danske Familieadvokater skal du være opmærksom på, at der kan være nogle ting, der vil være svære at tage stilling til uden den kompetente rådgivning.