Af Sabina Scmidt

Har du lyst til en kop kaffe? Det burde man måske overveje at spørge andre om lidt oftere, for måske er det netop her der kan ske noget helt specielt.

Vi skal snakke om generationer. For hvornår har du sidst snakket med din farmor? Din Bedstefar? Et helt fremmed ældre menneske på gaden – altså sådan RIGTIG snakket?

Prøv det – de er en guldgrube af informationer!

Ann-Sophie havde i 2 år leget med tanken om at lave en podcast om generationer, tids- og kulturforskelle i lille Danmark, hun manglede bare den oplagte kandidat – en der havde noget på hjertet, meninger, holdninger og frem for alt en der var frisk på at snakke om ”dengang jeg var barn”.

Ann-Sophie er selv et smilende, energisk, kreativt og hjertevarmt menneske i tyverne, og derfor ledte hun efter en der var ældre person, med legebarnet i behold.

Så mødte hun skuespilleren Steen Haakon Hansen  – på Skuespillerakademiet, hvor hun havde ham som lærer til et uge forløb. Efter hun blev færdig med sit forløb i december og en dag skulle covid testet gik hun en lang tur og det var der det slog hende at hun skulle have Steen med! Ingen andre kun ham!

og derfra gik det stærkt, det skulle bare være HAM! Og hvad gør man så? Man sender en mail og inviterer ham på en kop kaffe.

– Det er ikke sådan jeg tænkte da jeg mødte ham første gang på Skuespillerakademiet at det var ham.  “Men efter min gåtur i foråret var jeg bare ikke tvivl om det skulle være ham!   Bum der var han jo, det er jo ham jeg skal have med, det var ligesom et lyn fra himmel. Siger Ann-Sophie smilende.

Heldigvis var Steen med på ideen, og derfra gik det stærkt. STANS podcast så dagens lys, og allerede nu kan du lytte til første afsnit. ”Først bliver man jo født”.

I podcastens første afsnit kan du høre om hvordan Steen og Ann-Sophie hver især oplevede deres barndom kontra tiden nu, den handler om at standse op og mærke efter, om at være til, sætte farten ned, og om at nyde det er lige foran dig – nemlig livet.

– Det første afsnit handler om de første leveår, hvad han har af minder og hvordan tiden var dengang, han er fra 1947, Kontra da jeg bliver født og hvordan vi ser på det nu.

– Hele grund ideen og navnet STANS det er jo det der med at vi har så skidetravlt med at have travlt og det der med at blive bedre til at standse op og værdsætte alt det vi har lige foran os.

Allerede nu er der udsigt til endnu mere STANS, endnu mere kaffe og endnu mere samtale om dengang kontra nu – for der VAR altså ting der var både nemmere, bedre og sjovere dengang ting var meget mindre komplicerede end nu.

-Man kan lære rigtig meget af hinanden, generationsmæssigt slutter Ann-Sophie.

Du kan høre STANS podcast lige her: https://linktr.ee/stanspodcast

Vi vil næsten love at du ikke kommer til at fortryde det!