Af Redaktionen

Regeringen forbereder at beskæftigelsesindsatsen kan genåbne digitalt, hvor rådighedsforpligtelsen bliver genindført. Radikale og Venstre vil have lukket helt op, men regeringen vil fortsat holde lukket for virksomhedspraktik og løntilskud.

I over to måneder har den aktive beskæftigelsesindsats været aldeles passiv. Men om kort tid vil ledige igen være forpligtet til at søge job og holde møder med jobcentre og a-kasser.

Regeringen er lige nu ved at lægge sidste hånd på en plan for genstart af beskæftigelsesindsatsen, som ventes offentliggjort i næste uge, skriver Altinget.dk

Der lægges dog kun op til en delvis genåbning med fortsat fokus på digitale møder.

Det fremgår af et brev fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til medlemmerne af Folketingets Beskæftigelsesudvalg, som Altinget er i besiddelse af.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil endnu ikke lukke op for virksomhedspraktik.

R og V: Brug for at lukke mere op

Af brevet fremgår det, at regeringen vil genindføre rådighedsforpligtelsen, samt ret og pligt til digitale tilbud og indsatser.

Der vil altså fortsat være lukket ned for virksomhedspraktik, løntilskud og uddannelse, som kræver fysisk tilstedeværelse.

Både Radikale og Venstre ærgrer sig over, at de virksomhedsrettede indsatser skal forblive i dvale.

-Det er meget kedeligt, at de ledige og jobcentrene ikke får mulighed for at bruge virksomhedspraktik og løntilskud, som typisk er rigtig gode trædesten ud på arbejdsmarkedet. Vi gør det ikke let for hverken ledige eller virksomheder på den måde, siger Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Ledige får nej til praktik
Den radikale beskæftigelsesordfører Samira Nawa understreger, at hun har fået en del henvendelser fra ledige, som har haft svært ved at forlænge deres virksomhedspraktik eller at få etableret nye.

-Det er rigtig ærgerligt, at der er mennesker, som mister den kontakt til arbejdsmarkedet. Så det er bestemt noget af det, vi synes, der skal kigges på, og som vi også har spurgt ministeren ind til, slutter hun.