Tekst og Fotos: Ebbe Salomonsen

Fredag middag var der musik i Ribes gågade, da den traditionsrige Street Parade sneglede sig gennem gaden med adskillige stop til glæde for de mange ripensere, turister og gæster i byen.

Det er medlemmer af Big Band Ribe, der sørger for musikken og lægger op til, at det skal være festligt med deres bidrag i Street Parade. Det er startskuddet til, at fredag, lørdag og søndag afvikles den 19. jazzfestival i Ribe. Fra en beskeden start til i dag hvor programmet rummer både det let tilgængelige til det spektakulære og meget avancerede musikudtryk, som ikke bare jazzen kan byde på, men som musikken i det hele taget kan udtrykke på mange forskellige måder.

Ribe Jazzfestival blev åbnet af borgmester Jesper Frost Rasmussen, der konstaterede, at sommer, Ribe og jazz passer fantastisk godt sammen. Solen skinner, Ribes skæve huse i de krogede gader og så med jazzen er der højt til loftet, hvilket også er kendetegnende for Ribe. Med disse ord var Ribe Jazzfestival åbnet. Formanden for jazzfestivalen i Ribe havde store forventninger til årets festival. Der var sol hen over weekenden med 30 koncerter og med stor opbakning fra de mange gæster og turister.

Fredag dannede ”Torvet” rammen om en flot koncert med Kjeld Lauritsen på hammondorgel, Regin Fuhlendorff på guitar, Anders Svendsen på trommer og Miriam Mandipira, vokal. Her var der svedig soul og saftig jazz, og med Miriams flotte stemme og omfangsrige repertoire og hendes evne til at vise sine egne fortolkninger i musikken fik publikum en god oplevelse, der også blev kvitteret med stående bifald.

Efterfølgende leverede Big Band Ribe en forrygende musikoplevelse. Med deres nye dirigent Christoffer Find blev der spillet op til masser af BIG BAND livsglæde i den lette stil med horn, guitar soloer krydret med de dejlige sange. Big Band Ribe kom virkelig ud over scenekanten og samlede et stort publikum. Det er tydeligt, glæden spiller med, og det er et orkester, der forståeligt nok bruges til at repræsentere Danmark. Sidste år var de på tourné i Esbjergs kinesiske venskabsby Suzhov.

Festen varede i tre dage til stor fornøjelse for de mange gæster og turister. Med hjælp fra de mange frivillige kan Ribe Jazzfestival markere sig på Danmarkskortet og tiltrække publikum fra nær og fjern til at høre jazz på et højt niveau og i verdensklasse.

 

 

[smartslider3 slider=12]