Af Redaktionen Foto: Torben Meyer

Der er nu åbnet op for større forsamlinger, og det betyder, at vi i sommer igen er klar til at tilbyde byvandringer med arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen. I disse corona-tider, hvor vi helst skal holde ferie hjemme, kan du tage vandreskoene på og være ”turist i egen by”. Du kan opleve dit nærområde på en ny måde, mærke historiens vingesus – og deltage i helt igennem CO2-neutrale byvandringer.

De i alt 12 ture finder sted hver tirsdag og torsdag fra 25. juni til og med 4. august, og der er blandt andet mulighed for at komme med på oplevelser i Nybyggerbyen Esbjerg, i Klatterup, i ”Det røde Esbjerg”, i besættelsestiden, på Jerne og Gormsgades kirkegårde, og som årets nyhed tilbydes en tur langs Historisk rute i Sædding. Ruten, som går fra skulpturgruppen Mennesket ved Havet langs kysten til udløbet af Guldager Møllebæk.
Se det samlede program på Esbjerg Byhistoriske Arkiv hjemmeside: eba.esbjergkommune.dk.

Alle turene begynder kl. 19.00, og hvor intet andet er anført er mødestedet Esbjerg Turistkontor/Visit Esbjerg, Skolegade 33. Turene varer 1½-2 timer. Der kan max. Deltage 30 personer pr. tur.

Det koster 50 kr. pr. tur at deltage, og billetter kan købes i arkivets webshop eller i læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, i den begrænsede åbningstid mandag kl. 10-12, onsdag kl. 13-15 og fredag kl. 10-12, fra mandag den 14. juni. På grund af corona-situationen henstiller vi til, at billetterne primært købes i webshoppen. Ved køb på læsesalen betales med kort eller MobilePay.

Foto: Borgmester Jesper Frost Rasmussen ved indvielsen af Historisk Rute i Sædding, 7. august 2019