Af Eva Zauner Bredahl  Fotograf: Josefine Amalie Moldow

For mere end 12 år siden, satte Selina Juul sig for, at forsøge at reducere spild af de madvarer som danskerne årligt enten overforbrugte eller slet ikke fik brugt og dermed bare smed ud. Det resulterede i Stop Spild Af Mad, en non-profit, frivillig forbrugerbevægelse, som kæmper mod madspild. Selina Juul er stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad og gennem sit virke der, har hun formået at skabe noget, der nu er noget nær en folkesag.

Siden forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad blev stiftet, har den medvirket i og igangsat over 200 lokale, landsdækkende, nationale og internationale projekter, events, kampagner, undervisningskampagner, overskudsmadindsamlinger, analyser, debatter og meget andet blandt andet i samarbejde med Regeringen, EU og FN samt flere toneangivende nationale og internationale organisationer og virksomheder.

Priser og udmærkelser for kampen mod madspild.
Selina Juul har gennem årene modtaget utallige priser og nomineringer. Blandt andet fik hun i 2020 prisen som Årets Europæer af det internationale magasin ”Reader’s Digest”
Mad med respekt indeholder: 80 familievenlige opskrifter, baseret på råvarer og rester, som danske husholdninger hyppigt smider ud Ideer til morgenbordet, madpakken, mellemmåltidet, frokosten, aftensmaden, desserten og festen Tips, viden og gode råd til en husholdning uden madspild.

Fakta om Selina Juul
Selina Juul (f. 1980 i Moskva, Rusland),
Selina Juul er tidl. selvstændig illustrator og grafisk designer og er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (fhv. Den Grafiske Højskole).
Siden 2010 har Selina Juul skrevet over 195 kronikker, blogs og debatindlæg om madspild i danske og internationale medier
Bidraget til over 23 danske og internationale bøger og publikationer med fokus på madspild.
Udgivet restekogebog ‘Stop spild af mad – en kogebog med mere’ med medvirken af bl.a. Francis Cardenau, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Højskole.
2 år fast blogger på Jyllands-Posten,
2 år fast blogger på Dagbladet Information.
I dag fast blogger om madspild på en af verdens største netaviser The Huffington Post USA.