Foto og tekst:  Ebbe Salomonsen

Det nye plejecenter i Gjesing ”Sirius” skal være forsamlingshus hus for beboere og naboer.

Der skal være plads til mennesker.

Det nye plejecenter er indrettet på at modtage beboer med demens og er indrettet på baggrund af den nyeste viden indenfor området.  Det er indrette med flere overraskende løsninger der viser at det er gennemtænkt til glæde for kommende beboere og for personalet og deres arbejde.

Flere etager er klar til modtagelse, men stueetagen er helt tom og venter på at beboer og naboer i den kommende tid er med til at skabe og i igangsætte aktiviteter og komme med forslag til indretning.

Ideen om bruger indflydelse har hele tiden været en del af planlægningen for år tilbage og som nu bliver mere anvendt når nye projekter skal sættes i gang.

Fredag og lørdag har der været mulighed for at få en rundvisning i en del af det nye plejecenter og efter en velkomst blev de mange muligheder vist frem i stuetagen som i fremtiden vil tage form og der bliver mulighed for at købe mad når der besøgende til beboer og der vil blive stillet lokaler til rådighed for aktivitet, men hvilke der bliver sat i gang vides ikke. Det vil beboerne og naboer komme til at have indflydelse på.

Rundvisningen fortsatte til 4 etage hvor der endnu ikke er flyttet beboer ind og hvor de nye værelser var lyse med tekøkken og toilet. Værelserne er indrettet med mulighed for at når der er nye behov kan det indrettes.

Plejecenteret er placeret på en naturgrund tæt på Krebsestien og med en udsigt over Gjesing og naboerne er det nye lægehus og de private lejligheder som er opført af Claus Sørensen og som kan benyttes af pårørende til beboere der bor på plejecentret, eller som lejer.

Projektet omfatter 76 boliger, der er opdelt på to bebyggelser, placeret på hver side af et nyt plejecenter, ”Sirius Seniorbo”. Lejeboligerne bliver i 2 størrelser – henholdsvis ca. 70 m2 og ca. 90 m2, og indrettes som 2- og 3-værelses lejligheder med ens grund-indretning. Alle boliger får desuden egen, opmærket P-plads.

Plejehjemmet med 104 boliger koster Esbjerg Kommune godt 73 millioner kroner i anlægsudgifter.