Tekst og Fotos: Ebbe Salomonsen

I lørdags fik Galleri Kongsbak i Esbjerg en ganske særlig udstiller en multikunstner der kan noget med sine malerier, skulpturer og tryk.

Troels Trier har i en lang årrække været kontroversiel entertainer i underholdnings branchen men er nu vendt tilbage til maleriet, med stor succes. Han har etableret sig som billedkunstner gennem en lang række udstillinger omfattende grafik og skulpturer. Hans specialitet, nemlig fabulerende malerier og i en genre, der er helt hans egen: Tegneseriebilleder.

”- Tegneserien er én af de mest markante nyskabelser, som vor tid har frembragt indenfor billedkunsten. Den fortættede fortællestil og det groteske og mytologiske figurgalleri med supermænd og kvinder, talende dyr og fremmede universer er ikke alene en uomgængelig inspirationskilde for billedkunst, som litteratur og film er, men har også sat helt nye standarder for, hvordan vi alle opfatter vores virkelighed.”

Der var fernisering lørdag den 2. november og det blev noget af en begivenhed en regnfuld formiddag. Troels Trier fortalte om sin slægt og de kunst-gener han brugte sin tid på. Han har valgt at holde op med at optræde og være meget aktiv for næste gang fylder han 80 år. Men klaveret der var købt i Harald Nyborg var med og alle fik en række sange og nogle gode historier og ikke mindst hans meninger om livet nu hvor han kan gøre det han har lyst til.

Efter fortællinger og sange var der tid til snak med mange som havde fulgt musikken fra Røde Mor og hans optræden i mange sammenhæng siden slutningen af 1960erne.

Han kom også ind på sin mening om den nye teknologi, der også er gengivet i et af hans billeder – Vi er blevet afklædte og blinde for den nye teknologi og det passer også godt nok sammen at Troels ikke har skiftet sin gamle Nokia ud.

Nyd foto reportagen fra Galleri Kongsbak i Kongensgade 100 i Esbjerg. Eller kik forbi der er mange spændende billeder!

[smartslider3 slider=56]