Af Redaktionen

Omkring 3500 skiglade esbjergensere tager på skiferie i februar, men mens hovedparten vælger de mere velkendte destinationer, har kun et fåtal endnu fået øjnene op for skiløb nord for Polarcirklen i Nordnorge.

Østrig, Sverige eller Norge? Det er typisk spørgsmålet, man stiller sig selv, når skidestinationen skal bestemmes. Ifølge Danmarks Statistik tager cirka tre procent af danskerne på skiferie i februar, og omregnet svarer det til, at cirka 3500 feriehungrende esbjergensere, i denne måned vælger en aktiv ferie i sneklædte omgivelser. Kun et fåtal af dem har imidlertid fået øjnene op for Skandinaviens største faldhøjder nord for Polarcirklen. Det fortæller Lis Vogelius, der er direktør i rejsebureauet Amisol Travel.

– Mange skiturister træffer det sikre valg, når feriens destination skal bestemmes, og anbefalinger fra venner eller på Tripadvisor er i mange tilfælde bestemmende for, hvilket område årets vinterferie går til. For at give vores gæster et spændende og anderledes alternativ til de mere traditionelle steder, har vi netop åbnet en helt ny destination, der er beliggende i helt særlige og meget naturskønne omgivelser, siger Lis Vogelius.

Som det eneste selskab i Danmark sælger Amisol nu pakkerejser til Narvikfjellet, og ifølge Lis Vogelius, der er direktør i Amisol, er især pakkerejserne ekstra attraktive netop nu.

– Grundet mulige corona-aflysninger er mange danskere stadig urolige for selv at booke hele rejsen. Med en pakke-skirejse til Narvikfjellet, der er vores spritnye destination i Norge, får turisterne en øget sikkerhed, da rejsen refunderes via rejsegarantifonden, hvis uheldet er ude, og landet eksempelvis lukker ned grundet coronarestriktioner, siger Lis Vogelius.

Forlæng skisæsonen

På den nye destination tilbydes de eventyrlystne skigalde turister fra Esberjg Skandinaviens største faldhøjder, skiløb i nordlys og fjordudsig fra pisterne, og den nordlige placering giver turisterne en helt unik mulighed for at forlænge skisæsonen, hvilket der er særlig stor efterspørgsel på i denne sæson.

– Den lange nedlukning gør, at folk hungrer efter at komme på ski, så det er et stort plus, at vi nu kan forlænge sæsonen. Med Narvikfjorden under løjperne og bjergene omkring pisterne danner stedet rammen om skiløb, man ikke oplever andre steder i verden. Det giver en sjælden mulighed for at opleve noget helt ekstraordinært i unikke omgivelser på naturens egne præmisser, siger Lis Vogelius og fortsætter:

– Beliggenheden på 1200 meter over havets overflade og de naturskønne omgivelser gør stedet ekstraordinært ’Instagramvenligt’, og kombineret med muligheden for skiløb om aftenen, kørsel med hundeslæde, besøg på Lofoten og The Arctic train, der kører til Sverige, har vi fået en helt speciel og anderledes skidestination, der er uovertruffen i nordisk sammenhæng.

Narvikfjellet har sin egen gondolbane, der løber parallelt med de tre nederste t-lifte, og samlet set er der i området seks skilifte, 14 pister samt 18 kilometer langrendsløjper.