Af Redaktionen

Ventetiden er omme! Efter knap tre måneder kan Snowglobe og Scanbox Entertainment endelig vise Jeanette Nordahls spillefilmsdebut KØD & BLOD for et publikum. Det moderne mafiadrama KØD & BLOD bliver dermed den nye danske åbningsfilm i biograferne efter en historisk lang lukning pga. COVID-19.

I samme ombæring offentliggøres, at filmen er udtaget til Karlovy Vary International Film Festival i Prag til juli!

Instruktør Jeanette Nordahl og manuskriptforfatter Ingeborg Topsøes KØD & BLOD, har ventet længe på denne dag. På filmens oprindelige premieredato, den 12. marts, havde holdet intet andet valg end at udskyde premieredatoen på ubestemt tid på grund af den optrappende COVID-19-smitte og det faktum, at de danske biografer lukkede ned.

Trods en forrygende international modtagelse på dette års Berlin International Film Festival og efterfølgende fantastisk gode anmeldelser herhjemme, nåede filmen ikke at blive vist i biografen, før Danmark lukkede ned.

Det er derfor en glædelig nyhed, at filmen nu har fået en premieredato og samtidig bliver den første nye danske film, de danske biografgængere kan glæde sig til at se i biografen efter en historisk lang biograflukning på næsten tre måneder.

KØD & BLOD får premiere som den første nye danske film når biograferne, med forbehold for myndighedernes anbefalinger, åbner igen den 28. maj.

Instruktør Jeanette Nordahl udtaler om premieren: -Jeg er så glad for, at vi endelig kan sende KØD & BLOD ud i de danske biografer! Og jeg håber, at publikum glæder sig ligeså meget som os til at komme tilbage til biografmørket, oplevelsen og kulturen.

KØD & BLOD er det moderne mafiadrama omen families kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt i et kriminelt miljø. KØD & BLOD fik verdenspremiere på den 70. udgave af Berlin International Film Festival, Berlinalen, hvor filmen var udtaget til sideprogrammet PANORAMA. KØD & BLOD var den eneste nye danske spillefilm, der var udtaget til det officielle festivalprogram.

Udtaget til international filmfestival
Foruden at kunne glæde sig over en dansk premieredato, kan holdet bag KØD & BLOD i dag også offentliggøre, at KØD & BLOD er udtaget til en af sommerens eneste internationale filmfestivaler, og den første A-festival efter Berlinalen, Karlovy Vary International Festival i Prag. KVIFF skulle i år afholde deres 55. udgave af festivalen, men pga. COVID-19 udskydes 55. udgave til 2021. Festivalen i år afholdes derfor under formatet KVIFF at You Cinema, hvor filmene vil blive vist simultant i 96 biografer i hele Tjekkiet. KØD & BLOD er udtaget til SPECIAL SELECTION-programmet, der består af 16 titler. KIFF at Your Cinema løber af stablen den 3.-11.juli 2020.

Om KØD & BLOD
KØD & BLOD er en intens familiefortælling, der foregår i et kriminelt miljø i en dansk provinsby med et nådesløst blik på kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt.

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den kun 17-årige pige hos sin moster og voksne fætre. Ida har ikke set sin mors side af familien i mange år, men hendes nye hjem er fyldt med kærlighed og varme. Ikke mindst på grund af familiens overhoved, den altdominerende Bodil (Sidse Babett Knudsen), der holder sammen på familien. Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg. Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Udover Sidse Babett Knudsen som familiens barske og kærlige matriark medvirker bl.a. debutanten Sandra Guldberg Kampp i rollen som Ida samt Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri i rollerne som hendes kriminelle fætre. I andre centrale roller ses bl.a. Carla Philip Røder, Sofie Torp, Omar Shargawi og Benjamin Kitter.

Det øvrige hold bag filmen
KØD & BLOD er produceret af Snowglobe v/ Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin. Filmen er fotograferet af den internationalt anerkendte colombianske filmfotograf David Gallego, som senest bl.a. også var fotograf på den multi-prisbelønnede colombianske film Birds of Passage, som også var åbningsfilm på Directors Fortnight”-programmet på filmfestivalen i Cannes sidste år og sidenhen blev Oscar-shortlistet.Filmens Production Designer er Helle Lygum Justesen, lyddesignere er Philip Nicolai Flindt og Adrian Aurelius, klipper er Michael Aaglund, og komponist er Frederikke Hoffmeier.

KØD & BLOD er støttet af Det Danske Filminstitut, DR og FilmFyn. Scanbox Entertainment står for den danske biografdistribution, og Bac Films er international salgsagent på filmen.