Af Redaktionen    Foto: Esbjerg Kommune

Et bredt udsnit af Esbjergs idrætsforeninger byder på en aktiv formiddag for de studerende på UC SYD i Esbjerg fredag den 25. februar 2022. Med arrangementet vil UC SYD, Esbjerg Kommune og kommunens idrætsforeninger give de studerende mulighed for at lære foreningerne at kende og styrke både den fysiske aktivitet, fritids- og idrætslivet og de studerendes trivsel og tilhørsforhold til kommunen.

Fredag den 25. februar 2022 kan de studerende på UC SYD i Esbjerg igen møde Esbjergs idrætsforeninger og deltage i bevægelse og idræt. Her er der mulighed for at få rørt sig i et hyggeligt fællesskab og samtidig blive klogere på det arbejde, som foregår i foreningerne, for måske at blive medlem eller frivillig.

Bag tilbuddet står idrætsforeningerne i Esbjerg, Talentidrætsrådet, Idrætsrådet, UC SYD og Esbjerg Kommune. Det fælles initiativ skal gerne både få flere til at være fysisk aktive, styrke foreningslivet og ikke mindst styrke fællesskab og netværk blandt de unge studerende, så de trives under deres uddannelse og på sigt får lyst til at slå sig ned i kommunen.

Fysisk aktivitet, sjov og bevægelse

De studerende kan blandt andet prøve disc golf, volleyball, badminton, bordtennis, rospinning, taekwondo, gymnastik og havkajak. Mens fysisk aktivitet, sjov og bevægelse selvfølgelig er i fokus, vil det også være muligt at få en snak med foreningerne og stille spørgsmål.

Det er anden gang, at Esbjergs idrætsforeninger besøger UC SYD. Første gang var i september 2021. I foreningerne ser man frem til at gentage besøget:

– Vi vil gerne give nye studerende på UC SYD mulighed for at stifte bekendtskab med Esbjergs foreningsliv og få skabt kontakt mellem de studerende og idrætsforeningerne i Esbjerg Kommune. De studerende er mere end velkomne i foreningslivet både som medlemmer og frivillige, siger formand for Esbjerg Idrætsråd, Helle Rohde Pedersen, og formand for Talentidrætsrådet, Lars Henry Andersen.

Også på UC SYD ser man frem til, at foreningerne igen lægger vejen forbi med tilbud til de studerende, da et attraktivt studiemiljø med tilbud om idræt, aktivitet og netværk kan være med til at tiltrække flere studerende, øge trivslen og styrke de studerendes mulighed for at gennemføre deres uddannelse.

Fakta

De studerende på UC SYD kan fredag den 25. februar 2022 kl. 10 – 14 møde de følgende idrætsforeninger og organisationer og deltage i aktiviteter:

Esbjerg Hurricanes

Esbjerg Disc Golf

SIF Gymnastik, Yoga

Esbjerg Bordtennisklub

Esbjerg Roklub

MTB Esbjerg

Esbjerg Sharks

DGI Sydvest

Esbjerg Atletik og Motion

Volleyball Esbjerg

Badminton Esbjerg

Esbjerg City Taekwondo

Det sker på og omkring UC SYDs Campus Esbjerg, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø og på den nærliggende Bakkeskolen Cosmos.