Af Sabina Schmidt   Foto: KomEsbjerg

Den evige kamp mod den ulovlige spraymaling på offentlig ejendom fortsætter, men en ”studietur” til Odense har givet Teknik & Byggeudvalget helt nye idéer til at bekæmpe hærværket, der hvert eneste år stjæler mange tusinde kroner fra den i forvejen slukne kommunekasse.

Vi ser det overalt og ikke kun i indre by; busskure, skraldespande, tunneller, og skilte bliver med jævne mellemrum oversprøjtet med graffiti og klistermærker. Men den ulovlige dekorering er både dyr og meget tidskrævende at fjerne.

I de første tre kvartaler af 2019 har det kostet cirka 100.000 kroner at rydde op og gøre rent efter hærværket. Men nu kan der måske være hjælp at hente i forbindelse med et nyt og alligevel velkendt

Esbjerg Kommune har, ligesom de fleste andre kommuner, gennem mange år brugt et coating-middel til at beskytte murværk mod spraymalingen. Efter besøget i Odense er medlemmer af Teknik & Byggeudvalget kommet hjem med en ny ide. For i Odense Kommune bruger man samme coating til mange andre overflader.

På årsbasis bruger Esbjerg Kommune imellem 80.000 og 100.000 kroner på at gøre rent efter graffiti. Derfor er udvalget glade for ideen fra Odense, der potentielt vil kunne spare kommune kassen for et betydeligt beløb.

Coatningen der forhindre graffitien i at sætte sig fast på murværk, kan nemlig også bruges på mange andre overflader. Og udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (S) glæder sig til at få det prøvet af i Esbjerg Kommune.