Af Redaktionen  Foto: Ensemblet

Ensemblet er i konstant udvikling og hele tiden på jagt efter nye samarbejdspartner, koncertformer og med sæsonåbning markeres begyndelsen på et tæt samarbejde med Musikhuset Esbjerg, der fra denne sæson bliver et nyt fast koncertsted.

Ensemblet vil dermed kunne høres oftere i byens store koncerthus – men naturligvis stadigvæk i konservatoriets koncertsal.

Koncertsæsonen bliver en tematisk rundrejse i Europas regioner sammen med byens internationale kammermusikere. 

Åbnings koncerten 18. september klokken 19.30 i Musikhuset Esbjerg har fået titlen Slaviske Sjæle, og publikum inviteres op på den store scene sammen med musikerne til en intim og intens musikoplevelse med håndspillet musik af bedste kvalitet fra det slaviske område. 

Det bliver en temperamentsfuld, frisk vare fra to unge kvinder med ben i næsen: Ana Sokolović og Milica Djordjević er begge hotte navne på musikscenen og præsenteres for første gang i Esbjerg.

Det bliver også smuk, romantisk russisk musik af de to tjekkiske klassikere Dvořák og Janáček med både jubel og smerte i hjertet. 

Allerede mandag den 16. september spiller ensemblet til åbningen af Musikhuset Esbjergs nye foyér med kulturcafé, hvor vores borgmester Jesper Frost Rasmussen holder tale for et indbudt publikum.