Af Redaktionen

Bang & Olufsen holdt generalforsamling efter et regnskabsår, hvor selskabet først forventede vækst på 10 pct., men endte med et fald i omsætningen på 13 pct.

Hos MP Pension, der forvalter pensionsformuer for magistre, gymnasielærere og psykologer, er man særdeles utilfreds.

Værdien af pensionskassens aktiebeholdning i Bang & Olufsen er faldet markant efter et år, hvor den Struer-baserede virksomhed har tre nedjusteringer og en aktiekurs, der er styrtdykket med mere end 70 pct., bag sig. Bestyrelsesformand Ole Andersen har forståelse for utilfredsheden.

I december sidste år forventede det danske selskab, der er kendt for TV, lydanlæg, højttalere og høretelefoner, ellers en vækst i omsætningen på ti pct. Men efter de tre nedjusteringer kunne Bang & Olufsen i juli fremvise en omsætning for det forskudte regnskabsår 2018/2019, der i stedetfor var faldet med mere end 13 pct.

-Vi er skuffede, for hvordan kan man tage 23 pct. fejl på et halvt år. Det er jo ikke, fordi de henviser til, at der er matte konjunkturer, for det ville ligesom være uden for deres påvirkningsmuligheder. De henviser faktisk udelukkende til interne årsager. Det er vi som investor kede af, siger Anders Schelde, der er investeringschef hos MP Pension, til Berlingske efter han onsdag tog ordet ved generalforsamlingen for at lufte sin bekymring og få svar fra bestyrelsen.

Fra Bang & Olufsen har forklaringen på faldet i omsætningen lydt, at selskabet har haft betydelige udfordringer med at gennemføre en omstilling af virksomhedens salgs- og distributionsnetværk, hvor Bang & Olufsen i øjeblikket forsøger at tage et større ejerskab over, hvor og hvordan produkterne opleves. Derudover har virksomheden i regnskabsåret lanceret færre produkter end tidligere.