Af Redaktionen

Mens resten af Danmark lukker ned, åbner Esbjerg Kunstmuseum for helt nye personlige og interaktive oplevelser hjemme i stuen.
Med Mit Museum får alle kvit og frit retten til at arbejde videre på et originalt oplæg fra en kunstner med særlig tilknytning til Esbjerg Kunstmuseum. Alle får således en unik mulighed for at sætte et personligt præg på specielt udviklede ’net art multiples’ og dermed skabe deres egne, unikke billeder sammen med professionelle kunstnere.

Med formatet integreres værk og formidling, produktion og fortolkning, museum og dagligstue. Ideen er nemlig at gøre alle til aktive medskabere af små værker efter kunstnernes anvisninger – billeder, der både kan præsenteres online eller hænges op derhjemme. Med tiden kan man på den måde skabe sit eget lille museum med billeder, der har direkte forbindelse til værker i Esbjerg Kunstmuseums samling.

Den første kunstner, som har udviklet en multiple til Mit Museum er Christian Skeel. Med sit bidrag lægger han op til, at alle kan give deres egne personlige fotografier et nyt, kunstnerisk udtryk. Ved hjælp af programmet ImageDivider kan man tegne en maske oven på et billede fra sit fotoarkiv. Hvert felt i masken omdannes til en farve, der opstår, når programmet beregner gennemsnittet af alle de farver, som var inden for det pågældende felt i det oprindelige fotografi. På den måde kan man omdanne et foto fra sommerferien eller familiesammenkomsten til et interessant, abstrakt billede med overraskende optiske virkninger. Og hvert foto kan bearbejdes igen og igen – det ændrer nemlig fuldstændig karakter alt afhængig af, om man laver sin maske som en masse små kruseduller eller som store bløde streger.

En testperson siger
-Wow, det her er virkelig noget, som fangede mig. Jeg kunne jo blive ved! Det var virkelig en interessant proces, og resultaterne blev mega flotte. Jeg kunne bestemt godt finde på at hænge nogle af de billeder, jeg lavede, op derhjemme.

Christian Skeel arbejder bl.a. i krydsfeltet mellem fotografi og abstraktion. I sine værker har han i flere tilfælde twistet, opløst og morfet fotografiske gengivelser af vores omverden, så det, vi troede, vi kendte, er blevet delvist opløst i nye, overraskende udtryk. Det er bl.a. denne kunstneriske praksis, man selv kan få et indblik i og eksperimentere med i Mit Museum.

Christian Skeel har udstillet flere gange på Esbjerg Kunstmuseum og er repræsenteret i samlingen med en række store værker, som er skabt i samarbejde med hans kunstneriske makker gennem mange år, Morten Skriver. Det drejer sig bl.a. om den populære duftinstallation Wittgensteins have, den store interaktive installation Split Second og det smukke, forunderlige vandtempel Dråber der falder i vand.
Den næste kunstner, som bidrager til Mit Museum, er Sofie Bird Møller, hvis multiple lanceres i begyndelsen af 2021.

Der er tale om et kunstnerisk eksperiment, men det er slet ikke så svært at blive en del af Mit Museum-familien! Man skal blot bruge nogle små gratis programmer – og vores tekniske guru Peter guider alle deltagere nemt gennem processen via enkle online-tutorials.

Find Mit Museum her: www.eskum.dk