Af Lene Memborg   Foto: Niels Husted

I aften bliver der kamp til stregen når Team Esbjerg møder København Håndbold.

Halvdelen af Team Esbjerg-truppen har været med deres respektive landshold, og de øvrige spillere har fået ladet godt, og samlet kræfter med forskellig og meget individuel træning, styrke, matchning mod U17-drenge og så ellers et par friweekender. Men det er også nødvendigt inden det kommende krævende program i HTH Ligaen og DELO Women’s EHF Champions League.

Alene i oktober er der ni kampe begyndende med ligaopgøret i aften mod København Håndbold i Blue Water Dokken og søndag gælder det storholdet CSM Bucuresti.

– Det bliver lige på og hårdt, men mange ting fungerer heldigvis rigtig godt for os i øjeblikket, og forhåbentlig har vi ”Essie” tilbage mod København i aften siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Estavana Polman har været ude med svære ledbåndsproblemer i det ene knæ siden ligapremieren i Odense, men nu har hun været med i den hollandske landsholdslejr, hvor hun har deltaget i træningen. Derudover får hun to gange ekstra træning med klubholdet, og hvis de forløber godt, er hun klar til et comeback. Den hollandske spiller plejer nemlig med sin kapacitet og spil-intelligens hurtigt at finde rytmen igen efter skader. Hun kom til klubben i 2013. Hun har tidligere optrådt for AAC Arnhem, VOC Amsterdam og SønderjyskE Håndbold.

– Vi går jo ind i en periode, hvor vi må vurdere ressourcerne fra halvuge til halvuge. Målet er at vinde alle kampe, men vi vil også forsøge at give nødvendige pauser til spillere undervejs. Jeg håber, vi kan være lige så dygtige som i fjor til at afgøre kampe tidligt, sådan at vi kan give spilletid til hele truppen, siger Jesper Jensen.