Tekst og fotos: Camilla Uth

De var sat stævne mellem 8.00-10.00 de forkromede køretøjer fra fortiden, og talrigt var de mødt op med deres stolte ejere, og sammen med dem og et noget imponeret publikum, forskønnede de Torvet i Esbjerg, inden de en efter en blev sendt afsted ned ad Kongensgade, hvor butiksejerne og de handlende havde frit udsyn.

-Det er en Mercedes 300 d Adenauer, fortalte Bo Kjaer Jensen om sin flotte årgang 1960 Mercedes. Fra 1957 til 1962 er der produceret 3077 stk af denne model, som er en hardtop. Bilens første ejer var fra Michigan og den fik danske plader i 2008.

Blå himmel og høj sol skabte i samhørighed de perfekte kulisser for de mange farverige biler. Gerhard og Birthe Weiss sad klar til at køre i deres MG Midget årgang 1965, som de har været de stolte ejere af i 30 år, det storsmilende par glædede sig til turen i dag, og ingen tvivl om at den smukke gamle MG er blevet passet og plejet i de 30 år, de har haft den, for den stod knivskarpt lige som alle de andre i solen.

Tove Engelbrecht og Jørgen Jessen havde også taget turen til Torvet i Jørgens MG, som han har været den lykkelige ejer af i 18 år, – den er fra ´64, og den har 60-års fødselsdag i år, fortæller Jørgen stolt.

Anette Rankenberg Jakobsen og hendes mor Vibeke Jakobsen nød også det dejlige vejr på Torvet, de to havde lånt en rød MG, og de glædede sig til at køre afsted sammen med de andre.

De mange biler deltog i det 24 veteranbil løb i Esbjerg i dag, og som Henrik Vallø sagde i sin tale, før han sendte de mange biler afsted, så er det først rigtig forår, når denne begivenhed løber af stablen, og forår var det i den grad, akkompagneret af lækre bilmotorer, Veteranmotorcykler og forkromet nostalgi.