Tekst og fotos: Camilla Uth

Gitte Brinch blev noget overrasket, da vi kiggede forbi med en kæmpe buket blomster fra Blomsterhuset Esbjerg samt overraskelseskurven, der var propfuld af gode sager fra City Guld, Shakti yoga & Cryo Vital, Time2Enjoy, CrossEyes Esbjerg, Fanø Chokolade og en GåDigGlad T-shirt derudover var der lidt ekstra sødt samt prøver på personlig pleje i kurven.

– Jeg vidste slet ikke jeg var med i konkurrencen, siger Gitte, for hun havde haft travlt med at tagge andre mødre i sit netværk, i det hun mente at de godt kunne trænge til at blive forkælet, deriblandt hendes egen mor. Netop Gittes egen mor, mente så at hvis der var nogen der trængte til forkælelse, så var det Gitte.

Gitte er en ildsjæl og mor med stort M, hun har tre børn, Emil som er flyttet hjemmefra og de to piger Liv og Lærke, som er hjemmeboende. – jeg var med på Emils sidste studenterrunde, som gik fra Kolding, fortæller Gitte grinende, for hos hende har der altid været plads til at Emil og hans Gymnasie venner kunne hygge sig, og var de sultne, så bagte ”Gittemor” pølsehorn eller andet lækkert, som de kunne hygge sig med. Derfor herskede der ikke tvivl hos de unge mennesker, Gittemor skulle med i vognen den sidste dag og det kom hun, og Gitte havde sin egen gamle studenterhue på, men den havde det samme blå bånd som de andres, og humøret var højt på den over to timers lange tur ad snoede veje, fra Kolding på ladet af en lastbil med fri bar, – jeg var nok ikke helt ædru, siger Gitte tænksomt, – men hvor var det sjovt, og jeg er rørt over, at de ville have mig med, sikke en gestus.

Udover Liv og Lærke bor der også både en hund, en kat samt en skildpadde på adressen, så det er med at holde tungen lige i munden i den store, lyse, ret så hyggelige lejlighed i midtbyen, – pigerne skal køres til fritidsaktiviteter flere gange om ugen og hentes igen, så skal der laves mad, vaskes tøj, luftes dyr, gøres rent, griner Gitte, da vi spørger hende, om hvilke pligter man har som mor. Udover de gængse husholdningsopgaver, så studerer Gitte til sygeplejerske, og er ved at skrive Bachelor, og ved siden af studier og de huslige pligter finder hun tid til at kigge forbi sine forældre et par gange om ugen, hvor hun hjælper med løst og fast, det kan være en ny app der skal styr på eller fødder de skal ordnes.

Gitte har et stort omsorgsgen, hvilket skinner tydeligt igennem under samtalen, der er ingen der går forgæves her, for er en veninde i nød, så smider hun alt hvad hun har i hænderne, og hjælper hvor hun kan. Men børnene kommer først i Gittes univers.

-Man skal give sine børn alt den kærlighed man overhovedet kan proppe i dem og gerne mere siger Gitte, og det kommer tilbage med renter, griner hun. Emil der er flyttet hjemmefra, stiller da også troligt op, hvis hans mor har brug for hjælp, og han klarer sig godt som udeboende, takket være den ballast han har fået med hjemmefra.

I dag er det mors dag og der samler Gitte børnene og kører ud til sine forældre, – vi starter med morgenmad, og så hygger vi os resten af dagen, og på den måde er jeg sammen med min mor, mens børnene også er sammen med mig, siger hun. For det er nærværet, der bliver vægtet højt hos den lille familie i dag men også alle andre dage, nærværet og kærligheden til hinanden, som har knyttet bånd på tværs af generationer, og det er noget af det smukkeste man kan give videre.

Vi ønsker Gitte og alle andre fantastiske mødre en skøn mors dag, må I alle sammen blive skamforkælet og overøst med kærlighed, for vi er ikke i tvivl om at I fortjener det, hver og en.