Tekst og fotos: KomEsbjerg

Fredag, sidst på eftermiddagen var der stort åbningsshow i forbindelse med Esbjerg Svømmeklubs 25-års jubilæumsstævne Esbjerg International Swim Cup.

Cupchef, Jacob Holm fortæller, at omkring 1.300 svømmere fra 75 klubber i Polen, Island, Tyskland, Sverige, Holland og Danmark var sammen med godt 400 trænere, frivillige og gæster samlet ved bassinkanterne til et storslået Lys- og LydShow som start på det traditionsrige flerdages stævne.

Svømmeklubbens formand, Robert Heeb har sammen med Klubchef, Mikkel Møller og de to Cupchefer, Jacob Holm og Jens Møller arbejdet med planlægningen siden stævnet Kristi himmelfarts weekenden sidste år. På det seneste er så yderligere blevet trukket på flere og flere af svømmeklubbens medlemmer, lige som også medlemmer fra andre sportsklubber og spejdere giver en hånd med i forbindelse med den praktiske afvikling som f.eks. indkvartering og bespisning af de mange svømmere fordelt over hele byen.

Fra venstre: formand, Robert Heeb, Cupcheferne Jacob Holm og Jens Møller, Klubchef, Mikkel Møller foran stævnets store sponsortavle.

Umiddelbart efter Åbningsshowet blev de første heats sat i gang. I de kommende dage afvikles stævnets konkurrencer i bassinerne hos UC-Syd og Svømmestadion Danmark.

De mange deltagere har nogle både hårde og lange dage for sig. I morgen er der mødetid til den fælles opvarmning for de yngste svømmere allerede kl. 06.50, også går det ellers slag i slag med udskilningsløb til hen på eftermiddagen – kun afbrudt af en 2 1/2-timers frokostpause.

Ved stævnets slutning på søndag, har svømmerne præsteret mere end 10.000 starter fordelt på heats á 8-10 svømmere.