Af Redaktionen

Hvis du vil gøre din mor rigtig glad på Mors Dag, skal du overveje at købe noget andet end blomster i år. I en ny landsdækkende undersøgelse svarer over 330 mødre, som tilsammen har langt over 1.000 års mor-erfaring, at de ville blive gladest for at få en oplevelse i Mors Dag-gave frem for blomster. Det er nu lige så nemt som at købe blomster

Mors Dag er dagen, hvor vi hylder vores mødre – og traditionen tro giver mange af os en buket smukke blomster til hende. Men er det nu også det, din mor ville blive gladest for?

I en ny undersøgelse, som AB Analyse har fået foretaget for Smartbox, svarer 29 procent af danskerne, at de tror, at deres mor vil blive gladest for blomster, mens 28 procent svarer oplevelser.

Spørger man mødrene selv, er billedet anderledes, og zoomer man ind på Region Syddanmark svarer flest af mødrene, at de ville blive gladest for en oplevelse, mens 15,9 procent foretrækker blomster.

Måske det kan hænge sammen med, at over halvdelen af syddanskerne i undersøgelsen siger, at de betragter blomster som en nem gave at give til Mors Dag, selvom de fleste rent faktisk synes, at en oplevelse er mere personlig end blomster.

En buket af oplevelser

En af de mødre, som ville blive gladest for en oplevelse frem en buket blomster, er Wivie Schärfe fra Nyborg. Hun er 81 år, og hun har fået mange Mors Dag-gaver gennem årene.

”Dét at være sammen med sin familie – børn, børnebørn og ægtefælle – gør livet smukt og dejligt at leve. En buket visner, men en oplevelse med ens nærmeste består. Der var en årrække, hvor jeg fik en Mors Dag Platte, og det var noget, jeg virkelig satte pris på og blev glad for. Men det er nærværet, samværet og oplevelserne med familien, der betyder allermest for mig. At samles med familien er en god mulighed for at snakke ordentligt sammen, hvor man kan fortælle hinanden, hvor i livet man er lige nu. Hvad der optager én, hvad der glæder én eller måske bekymrer én. Dét, at børnene donerer tid til at være sammen med mor, er det mest værdifulde,” smiler Wivie.

Oplevelsesgaver skaber minder

Netop fordi Wivie og mange andre mødre sætter pris på at få en oplevelse, de kan dele med deres nærmeste, lancerer Smartbox en helt ny gaveidé.

”Vi har spurgt over 330 danske mødre, hvad de sætter størst pris på. Tilsammen har de langt over 1.000 års erfaringer, og de fleste fortæller os, at de ville blive gladest for at få en oplevelse i Mors Dags gave. Ligesom Wivie siger, så tror vi, at det hænger sammen med, at man kan dele en oplevelse med andre. Det skaber fælles minder og vækker glæde, når man tænker tilbage. Derfor er vi også glade for, at vi nu lancerer en gaveboks med en buket af oplevelser, faktisk over 750 oplevelser, som passer enhver mor. Med sådan en gave kan man både forkæle sig selv og dele den med sine nærmeste,” fortæller Ole Jensen fra Smartbox.

Mødrene kan godt glæde sig

Ifølge Smartbox’ undersøgelse kan landets mødre godt begynde at glæde sig til den 8. maj. Over halvdelen af danskerne mener, at Mors Dag er en god tradition til at hylde alle mødre – og næsten halvdelen regner med at give deres mor en gave på Mors Dag.

Om det så bliver de nemme blomster, eller en buket af oplevelser, mødrene får, må tiden vise…

Kilde: Smartbox og AB Analyse.