Af Redaktionen

Den øgede patruljering sker dels for at holde øje med, at både fastboende, gæsterne i sommerhusene og forretningerne overholder reglerne for at undgå at sprede smitte med Coronavirus/COVID-19, dels fordi der kan være en del sommerhuse, der står tomme i påsken.

Vi vil i denne uge og påsken over sørge for, at der er ekstra patruljering i politikredsens sommerhusområder.

Det sker for dels at holde øje med, at både fastboende, gæsterne i sommerhusene og forretningerne overholder reglerne og kender de gode råd for at undgå spredning af virus. 

Dels kan der være sommerhuse, der står tomme, fordi mange gæster – både danske og udenlandske – ikke kommer alligevel. Det ville kunne friste indbrudstyve, så dem forsøger vi også at holde et vågent øje med.

Hvis du har et sommerhus, du ikke kommer til i påsken, så aftal eventuelt med dit udlejningsbureau eller med andre i området, at de kigger til dit hus. De kan måske også nå at sætte nogle tænd-sluk ure op, så der i perioder er lys i huset.

De, der færdes ude i sommerhusområderne, vil vi gerne have til at holde øje med personer og biler, der har en unormal adfærd. 

Hvis du ser biler, du finder mistænkelige, så skriv registreringsnummer, type, farve og mærke ned. Tag evt. et par fotos. Ved personer så mærk dig alder, højde og påklædning. Kontakt evt. politiet på 114 og fortæl, hvad du har set.

Du kan finde mere om sikring af dit sommerhus på www.stopindbrud.dk og på www.dkr.dk