Af Lene Memborg

Vinderen af Erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark blev Bramming-virksomheden Polytech.

Det blev offentliggjort ved et arrangement på Koldinghus tidligere på ugen.

Det oplyser parterne bag kåringen Spar Nord og Revisionsvirksomheden BDO, der ved hjælp af en jury har fundet frem til Polytech blandt i alt 200 succesvirksomheder i regionen.

Polytech, der designer og producerer teknologiske løsninger, der forlænger møllevingers levetid og forebygger skader fra regn, støv og lynnedslag, har i det seneste år lagt yderligere til – en i forvejen imponerende vækst – og virksomheden på Industrivej i Bramming er i de seneste år vokset markant både i Danmark og globalt.

Med en vækst på omkring 50 procent i medarbejderstaben har Polytech nu kurs mod 500 ansatte, og virksomheden fra Bramming er i øjeblikket igang med at opføre en fabrik i Mexico rettet mod det amerikanske marked.

Sidste år fik Polytech et overskud efter skat på 75 millioner kroner. Året før fik selskabet et overskud på 41 millioner kroner.

– Den her pris er et kæmpe skulderklap til de mange dygtige medarbejdere, der har været med hele vejen, og de nye, som er kommet med undervejs. Der arbejdes hver dag med innovativt produkt- og procesdesign, og vi har meget bevidst valgt at fastholde en lang række udviklings-, laboratorie- og produktionsfaciliteter i samme hus. Det muliggør nemlig vores ’fail fast – fail cheap-strategi’, som fører til den hurtigste og mest sikre udviklingsproces, udtaler administrerende direktør hos PolyTech Mads Kirkegaard.

I alt deltog 66 repræsentanter fra 27 sydvestjyske succesvirksomheder. Virksomhederne var blandt andet: Concens A/S, Esbjerg Tømrerfirma ApS, Harsø Maskiner A/S, Ingeniør’ne A/S, SRI Sign Solution A/S, Exes Invest ApS, Mentor IT A/S, PolyTech A/S, Leif Jørgensen Automobiler Ribe A/S, Dan-Grit A/S, Linkogas A.M.B.A. og Schantz Byg A/S. med flere