Af Lene Memborg Fotos: Poul Helt

Arbejdernes internationale kampdag bliver i år afholdt over en liveudsendelse på Facebook. Udsendelsen skal erstatte de mange 1. maj-fester, der hvert år bliver holdt landet over – hvoraf den største foregår i Fælledparken i København.

Det oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Alle de sædvanlige 1. maj arrangementer er blevet aflyst som konsekvens af coronavirussens indtog, men derfor er det fortsat vigtigt at holde fast i traditionerne.

– Vi skal huske på, at vi stadig skal kæmpe for mere retfærdighed og bedre forhold for alle arbejdere både i Danmark og ude i verden, siger Lizette Risgaard

Liveudsendelsen på Facebook kommer til at vare en time, og der vil blive afholdt fællessang med en stribe af kendte danske musikere, blandt andre Pernille Rosendahl og Magtens Korridor.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er inviteret til at holde tale, men har endnu ikke givet tilsagn. Hun havde i forvejen fravalgt at holde tale til det nu aflyste arrangement i Fælledparken på grund af de uroligheder der tildligere har været i forbindelse med arrangementet.

1. maj 2020 bliver 130-års jubilæet for arbejdernes kampdag i Danmark. Kun en gang er traditionen med taler og fest i Fælledparken og landet over blevet aflyst – da Tyskland i foråret 1940 besatte Danmark.

Liveudsendelsen vil kunne følges på FH’s facebookside og en række facebooksider fra andre fagforbund.

Sådan så det ud i Esbjergs gader sidste år på 1. maj i år bliver situationen en hel anden. Foto: Poul Helt